Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

VIDEO: Cisterny s pitnou vodou ostanú v centre hlavného mesta

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Cisterny budú v meste pristavené každý deň, keď teploty presiahnu 33 stupňov Celzia.

Bratislava 20. júla (TASR) – Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta sa budú môcť aj v najbližších dňoch osviežiť pitnou vodou z cisterien v centre mesta. V priebehu dneška je k dispozícii cisterna na Hlavnom námestí, od utorka (21.7.) bude ďalšia cisterna pristavená na Poštovej ulici.



Načapovať si pohár vody z cisterien bude možné v hodinách najväčších horúčav, od 10.00 do 17.00 h. "Cisterny budú pristavené každý deň, keď teploty presiahnu 33 stupňov Celzia, predbežne tak do piatka 24. júla," informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Pripomenula, že o ochladenie vzduchu a komunikácií sa postarajú aj polievacie autá, ktoré budú polievať ulice v centre a širšom centre Bratislavy. "Jazdiť budú od 6.00 do 22.00 h, taktiež každý deň, počas ktorého presiahne teplota 33 stupňov," spresnila Skokanová.

K dispozícii sú aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite v ôsmich lokalitách – Panská ulica, Hviezdoslavovo námestie (dve fontány), Župné námestie, Nám. SNP, Hlavné námestie, Čitáreň u Červeného raka a Prašná Bašta.

V dôsledku tropických horúčav ponúka hlavné mesto taktiež možnosť do piatka (24.7.) využiť zvýhodnené vstupné v Areáli zdravia na Zlatých pieskoch. "Zľavnené vstupné sa vzťahuje iba na areál na Zlatých pieskoch a len v v uvedených dňoch," zdôraznila hovorkyňa hlavného mesta.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okres Bratislava na najbližšie dni výstrahu z dôvodu vysokých teplôt. V priebehu stredy (22.7.) meteorológovia očakávajú, že Bratislava môže byť jednou z lokalít, kde teplota dosiahne až 37 stupňov Celzia.

Podrobnú predpoveď počasia v sedemdesiatich slovenských mestách a vo svete nájdete TU.