Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Developer získal úver na výstavbu rozšírenia nákupného centra

Eurovea inovuje. Foto: EUROVEA, a.s.

Rozšírenie nákupného centra má priniesť ďalších 25.000 štvorcových metrov obchodnej plochy.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Spoločnosť Eurovea 2 získala úver 116 miliónov eur na výstavbu rozšírenia nákupného centra Eurovea a priľahlej administratívnej budovy Pribinova X v blízkosti Pribinovej ulice v Bratislave. Stavebné práce na oboch objektoch sú už spustené. TASR o tom informovala PR manažérka Daniela Stričková.

Rozšírenie nákupného centra má priniesť ďalších 25.000 štvorcových metrov obchodnej plochy. Administratívna budova priamo prepojená s nákupným centrom má deväť nadzemných podlaží a prenajímateľnú plochu 18.000 štvorcových metrov.

Projekt Eurovea II, za ktorým stojí developer J&T Real Estate, pozostáva zo šiestich stavebných objektov, a to rozšírenia nákupného centra Eurovea, prvého slovenského mrakodrapu s výškou 168 metrov, rezidencií, administratívnych budov a podzemných garáží. Súčasťou výstavby je aj predĺženie nábrežnej promenády pri Dunaji, vybudovanie bulváru Pribinova a ďalšie nové verejné priestory. Výstavba sa začala v decembri 2019 a jednotlivé časti majú byť dokončené v rokoch 2022 a 2023.