Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Developerský projekt Kesselbauer v centre získal stavebné povolenie

Pohľad na Prezidentský palác s Grasalkovičovou záhradou. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Do projektu boli podľa investora zapracované pripomienky hlavného mesta, mestskej časti a ďalších účastníkov stavebného konania.

Bratislava 10. júla (TASR) – V centre Bratislavy, v blízkosti Prezidentského paláca, má vyrásť rezidencia Kesselbauer. Developer Proxenta získal stavebné povolenie. V časti projektu rezidencie plánuje vytvoriť repliku pôvodného meštianskeho domu, kde sídlila mestská pekáreň. TASR o tom informoval investor.

"Všetky kroky sme konzultovali s pamiatkovým úradom a výsledná podoba repliky historického domu odzrkadľuje jeho pôvod v najvyššej možnej miere. Zostane zachovaný nielen pôvodný architektonický štýl, ale aj farebné riešenie," uviedol generálny riaditeľ investičnej skupiny Proxenta Pavol Kožík. Časť projektu má súčasný vizuál, aby korešpondoval s nadväznými modernými budovami, ktoré sú na ulici už vybudované. V týchto dňoch dokončuje developer asanačné práce a po oficiálnom nadobudnutí platnosti stavebného povolenia plánuje spustiť výstavbu.

Do projektu boli podľa investora zapracované pripomienky hlavného mesta, mestskej časti a ďalších účastníkov stavebného konania. Zväčšilo sa vnútorné átrium a celkový počet bytov a apartmánov sa znížil z pôvodných 130 jednotiek na konečných 116. Tie budú umiestnené na ôsmich podlažiach. Takmer všetky plánované byty disponujú balkónom, lodžiou či terasou. Súčasťou projektu bude podzemná garáž so 155 parkovacími miestami.

V tesnej blízkosti Kesselbaueru stojí dokončený rezidenčný projekt Weinhauer, ktorý postavil rovnaký developer. Ten je umiestnený medzi ulicou Jozefská a Námestím 1. mája. Proxenta pripravuje na blízkej Banskobystrickej ulici menší rezidenčný projekt s názvom Vila Biela. Po dokončení majú tieto projekty podľa investora vytvoriť zelené átrium, ktoré bude slúžiť ako verejný priestor.