Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Dôchodcovia v Dúbravke dostanú vyšší príspevok na stravovanie

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Seniori si môžu vybrať z ôsmich stravovacích zariadení.

Bratislava 7. januára (TASR) – Bratislavská Dúbravka zvýši v tomto roku príspevok na stravovanie pre seniorov s nízkym dôchodkom. V závislosti od jeho výšky môžu seniori dostať na jeden stravný lístok o 40 centov až 1,50 eura viac ako doteraz.

"Dúbravčania s dôchodkom do 300 eur dostanú najvyšší príspevok, čiže 1,50 eura, do 400 eur je to 80 centov a do 500 eur 40 centov," spresnila hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. Pri vyšších dôchodkoch žiadosť o príspevok mestská časť zamietne.

"Zmena platí už od januára 2016, dôchodcovia však musia pri zmene počkať na nový výmer o dôchodku, ktorý chodieva zo Sociálnej poisťovne koncom januára," vysvetlila Marcinátová. Pripomenula tiež, že podmienkou na poskytnutie príspevku je okrem trvalého pobytu v mestskej časti aj podanie žiadosti o finančný príspevok na stravovanie. Formulár je dostupný na webovej stránke mestskej časti dubravka.sk alebo na oddelení sociálnych vecí a rodiny na Žatevnej 4.

K žiadosti je potrebné pridať aktuálny výmer starobného alebo invalidného dôchodku, ktorý seniori dostávajú koncom januára a občiansky preukaz. "Žiadosť spolu s prílohami je potrebné podať do podateľne Miestneho úradu na Žatevnej ulici," dodala hovorkyňa.

Dôchodcovia si v Dúbravke môžu vybrať z ôsmich stravovacích zariadení. Okrem všetkých štyroch základných škôl majú takúto možnosť aj na strednej elektrotechnickej škole na ulici Karola Adlera, v zariadeniach Domova jesene života na Hanulovej ulici a v Domove Pri kríži a tiež v Náruči záchrany Senior & Junior na Fedákovej ulici. Výšku stravnej jednotky si určujú zmluvné zariadenia samostatne.