Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

V Bratislave sa uskutoční konferencia o lodnej turistickej doprave

Na snímke z mostu Apollo loď Regina Danubia počas plavby s lídrami na palube. V Bratislave dňa 16. septembra 2016. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Ide o najvýznamnejšiu konferenciu majiteľov lodných spoločností, cestovných kancelárií a firiem zabezpečujúcich logistiku a komfort cestujúcich na turistických lodiach v Európe.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Medzinárodná konferencia o lodnej turistickej doprave 2. až 5. decembra v Bratislave prinesie svoj 24. ročník. Miestom konania sa konferencie s vyše 350 účastníkmi zo 16 krajín sa vzhľadom na svoju strategickú polohu stane areál x-bionic sphere v Šamoríne.

Ide o najvýznamnejšiu konferenciu majiteľov lodných spoločností, cestovných kancelárií a firiem zabezpečujúcich logistiku a komfort cestujúcich na turistických lodiach v Európe. Organizuje ju medzinárodné združenie prevádzkovateľov cestovného ruchu Donautourismus v spolupráci so slovenskou organizáciou Bratislava Tourist Board.

Záštitu nad podujatím prevzal minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek (Most-Híd), ktorý otvorí konferenciu a privíta jej účastníkov 3. decembra o 9.00 h. Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR zastrešuje práve agendu cestovného ruchu.

Tlačová konferencia k podujatiu sa uskutoční 3. decembra o 13.00 h v miestnosti Energy v komplexe x-bionic sphere v Šamoríne. Jej hosťami bude Gerhard Skoff, expert na oblasť turizmu z Rakúska, Lenka Šprochová, generálna riaditeľka sekcie turizmu z MDV SR, Alžbeta Melicharová, predsedníčka Predstavenstva Bratislava Tourist Board, a Daniel Buchmüller, prezident IG River Cruise zo Švajčiarska. Celý program konferencie je možné nájsť na www.donauturismus.eu.

Zámerom organizátorov je informovať účastníkov o technických novinkách v lodnej doprave a nových možnostiach cestovného ruchu s dôrazom na zážitkový turizmus. Súčasne konferencia reflektuje nové výzvy v environmentálnej oblasti, ako sú rýchle odstraňovanie lodných havárií, separovanie a likvidácia odpadu z lodí, emisie, udržateľnosť a hospodárnosť využívania lodnej dopravy a ďalšie.