Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

V bratislavskej MHD vás budú môcť osloviť sčítací komisári

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

"Vo vozidlách bratislavskej MHD, v autobusoch, električkách a trolejbusoch, môžu cestujúci stretnúť sčítacích komisárov, ktorí budú riadne označení," informovala hovorkyňa Dopravného podniku.

Bratislava 12. marca (TASR) – Bratislavská integrovaná doprava, a. s., uskutoční od soboty (14.3) do štvrtka (26.3.) dopravný prieskum, v rámci ktorého bude zisťovať využívanie jednotlivých typov cestovných lístkov. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

"Vo vozidlách bratislavskej MHD, či už v autobusoch, električkách alebo trolejbusoch, môžu cestujúci stretnúť sčítacích komisárov, ktorí budú riadne označení a počas cesty postupne oslovia jednotlivých cestujúcich s otázkami o začiatku a konci cesty a aké cestovné lístky na túto cestu použili," informovala Volfová.

Okrem bratislavskej MHD sa bude prieskum realizovať aj vo vozidlách dopravcov zapojených do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, čiže okrem MHD a prímestskej dopravy, aj v osobných vlakoch a vlakoch REX prevádzkovaných ZSSK.

"Prieskum je anonymný, prieskumníci v žiadnom prípade nebudú od cestujúcich zisťovať osobné údaje. Jeho výsledky budú slúžiť na spresnenie skutočného využívania predplatných cestovných lístkov u jednotlivých dopravcov," uzavrela Volfová.