Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

DPB riešil vo štvrtok viacero prípadov s neprispôsobivými cestujúcimi

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyjadruje znepokojenie nad množstvom cestujúcich, ktorí pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok nerešpektujú platný prepravný poriadok.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyjadruje znepokojenie nad množstvom cestujúcich, ktorí pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok nerešpektujú platný prepravný poriadok a tarifu v bratislavskej MHD. Vo štvrtok (18.12.) musel riešiť oveľa viac prípadov s neprispôsobivými cestujúcimi ako v iných dňoch. TASR o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Podľa jej slov sa jeden zo štvrtkových prípadov stal o 10.25 h. Vodič na linke číslo 201 nahlásil, že na Miletičovej ulici si všimol cestujúceho vo vozidle, ktorý bol pod značným vplyvom návykovej látky a spadol pri rozbiehaní trolejbusu. O niekoľko minút neskôr zavolal na dopravný dispečing občan, ktorý si všimol, že na Damborského v blízkosti koľajiska leží človek. "Polícia ho odviedla a k zdržaniu premávky MHD neprišlo," uviedla hovorkyňa.

Cestujúcich MHD upozorňuje, že ak im prekážajú vo vozidlách ľudia, ktorí javia známky nadmerného požitia alkoholu, návykových látok, alebo majú mimoriadne znečistený odev, majú právo ich vyzvať, aby opustil vozidlo. "Zároveň sa môžu s takýmito problémami obrátiť na vodiča, prípadne revízora, ak sa v danom čase vo vozidle nachádza. Naši zamestnanci však takéhoto cestujúceho nemôžu vylúčiť z prepravy, môžu ho len vyzvať, aby opustil vozidlo," vysvetlila Volfová, ktorá dodala, že ak výzvy cestujúci nerešpektuje, musí byť privolaná policajná hliadka. Tá má oprávnenie takéhoto cestujúceho z vozidla vykázať.

"Je to dlhodobý problém legislatívy, s ktorým nebojujeme len my, ale aj mnohé ďalšie dopravné podniky, na Slovensku aj v Česku," dodala Volfová.