Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

DPB vyzýva cestujúcich na obozretnosť v bratislavskej MHD

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

V prípade, ak sú cestujúci okradnutí alebo sú svedkami krádeží, Dopravný podnik Bratislava im odporúča ihneď kontaktovať vodiča.

Bratislava 27. januára (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyzýva cestujúcich, aby boli v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) obozretní. Reaguje tak na pondelňajší (26.1.) prípad okradnutia cestujúcej, ale aj vandalizmu vo vozidlách verejnej dopravy. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Podľa jej slov v pondelok večer nahlásil vodič linky číslo 50 okradnutie cestujúcej, ktorá ho o tom informovala. Žena mu tvrdila, že jej neznámy cestujúci medzi zastávkami Malá scéna a Wüstenrot odcudzil z batoha peňaženku. "Vodič autobusu ihneď udalosť nahlásil na dispečing DPB," povedala Volfová.

V prípade, ak sú cestujúci okradnutí alebo sú svedkami krádeží, odporúča im ihneď kontaktovať vodiča. "Ten okamžite skontaktuje dispečing DPB, ktorý v prípade potreby zabezpečí privolanie policajnej hliadky," podotkla hovorkyňa. Podľa nej sa možno obrátiť aj na pracovníkov prepravnej kontroly a strážnu službu, pokiaľ sa vo vozidle nachádzajú a vykonávajú kontroly cestovných lístkov.

V pondelok DPB zaznamenal aj niekoľko prípadov vandalizmu. Vodič trolejbusu linky číslo 202 v poobedňajších hodinách na konečnej zastávke Čiližská zistil odcudzenie dvoch kusov bezpečnostných kladiviek. O niekoľko hodín neskôr vodič autobusu linky číslo 84 nahlásil na dopravný dispečing, že pri obhliadke vozidla zistil jeho poškodený interiér.

"Neprispôsobiví cestujúci si pravdepodobne neuvedomujú následky svojho konania, nakoľko ničia verejný majetok. DPB verí, že vďaka modernizovanému vozidlovému parku sa podarí eliminovať nielen vandalizmus, ale aj agresívnych cestujúcich v prostriedkoch MHD," dodala Volfová.