Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Dúbravka využije pôžičku od MF aj na preplatenie rekonštrukcií

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Poslanci mestskej časti na utorkovom mimoriadnom rokovaní schválili prijatie pôžičky vo výške 337.349 eur.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Bratislavská mestská časť Dúbravka využije možnosť získať bezúročnú pôžičku Ministerstva financií (MF) SR na pokrytie výpadku príjmov v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Poslanci mestskej časti na utorkovom mimoriadnom rokovaní schválili prijatie pôžičky vo výške 337.349 eur.

V rámci kapitálových výdavkov plánuje Dúbravka využiť peniaze na refundáciu už uhradených faktúr, napríklad za rekonštrukcie kuchýň materských škôl na Švantnerovej a Ožvoldíkovej ulici i rekonštrukciu dvoch tried na ZŠ Beňovského, v rámci bežných výdavkov napríklad na preplatenie opráv výtlkov a rekonštrukciu komunikácií na uliciach Fedákova, Drobného, Beňovského či Nejedlého, výmeny piesku na detských ihriskách i orez stromov.

Poslanci mestskej časti v utorok schválili i odpustenie 50 percent nájomného pre subjekty využívajúce priestory v majetku mestskej časti. Opatrenie sa týka obdobia sťaženého užívania v súvislosti s plošnými nariadeniami, ktoré sa týkali pandémie COVID-19. Odpustenie polovice nájomného sa vzťahuje na tie subjekty, ktoré splnili podmienky poskytnutia dotácie na úhradu nájomného z rozpočtovej kapitoly Ministerstva hospodárstva (MH) SR.