Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Bratislave bude dnes modlitba veriacich za ochranu pred ebolou

Foto: TASR/František Iván

Veriaci budú takisto prosiť, aby sa vedcom čo najskôr podarilo nájsť účinný liek proti vírusu Eboly.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Spoločná modlitba veriacich s členmi slovenskej komunity milosrdných bratov a ich spolupracovníkov a rehoľnými sestrami z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa za ochranu pred ebolou sa začne dnes o 14.00 h pri Lurdskej jaskyni na Hlbokej ceste v Bratislave.

"Budeme sa modliť svätý ruženec a prosiť o ochranu pred ochorením našich bratov, všetkých spolupracovníkov a dobrovoľníkov, ktorí pôsobia priamo v postihnutých krajinách v Afrike a nenechávajú tam chorých napospas osudu a bez pomoci," uviedol brat Joachim, prior slovenskej komunity milosrdných bratov, ktorí iniciovali spoločné modlitby. Veriaci budú takisto prosiť, aby sa vedcom čo najskôr podarilo nájsť účinný liek proti vírusu Eboly i za to, aby zodpovední rýchlo prijali účinné opatrenia a zabránili šíreniu tohto nebezpečného ochorenia a za uzdravenie chorých.

V rovnakom čase, o 14.00 h, sa k týmto modlitbám pripoja aj členovia a spolupracovníci rehole milosrdných bratov na Morave a v Rakúsku, dodal prior Joachim.

Na začiatku modlitby slávnostného sv. ruženca sa organizátori telefonicky spoja s bratislavským pomocným biskupom Jozefom Haľkom, ktorý prostredníctvom mikrofónu pozdraví zhromaždenie veriacich a začne prvý desiatok ruženca, nakoľko sa nemôže na tomto stretnutí osobne zúčastniť. V modlitbách budú ďalej pokračovať milosrdní bratia a sestra Viktória z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa, ako aj pápežský prelát Mons. Ján Formánek. Očakáva sa účasť viacerých kňazov a veriacich z rôznych farností.

Milosrdní bratia spolu s veriacimi po 15.00 h zapália sviečky za zomrelých na ebolu i za nakazených. Na programe je aj odkrytie a požehnanie pamätnej tabuľky, spievanie mariánskych piesní a výzva na zbierku formou zakúpenia sviečky.

Zakúpením sviečky ľudia môžu prispieť na nákup zdravotného materiálu, ktorý bude zaslaný priamo do nemocníc Milosrdných bratov v postihnutých oblastiach.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie bude konať v kostole Panny Márie Snežnej u dominikánov.

K spoločným modlitbám za ochranu pred ebolou a uzdravenie chorých sa môžu dnes o 14.00 h pripojiť veriaci, jednotlivci či farnosti, po celom Slovensku a vytvoriť tak spoločnú "modlitbovú reťaz", vyzývajú milosrdní bratia.