Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Elektromobily na 4200 kilometrovej trase dorazili aj do Bratislavy

Druhý ročník Roadshow elektromobilov sa konal v sobotu 16. mája 2015 v rámci európskej etapovej jazdy elektromobilov cez 9 hlavných miest Európy s názvom eTour Europe. Podujatie sa uskutočnilo na parkovisku pri Novej budove Slovenského národného divadla na Landererovej ulici v Bratislave. Na snímke atmosféra Roadshow elektromobilov. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa Alexeja Dobroľubova je aj na Slovensku trend používania elektromobilov stúpajúci, nedá sa však porovnať so západnými krajinami.

Bratislava 16. mája (TASR) – Približne 20 elektromobilov dorazilo dnes do hlavného mesta Slovenska v rámci 2. ročníka podujatia E-Tour Europe elektromobilov, ktoré sa konalo pri príležitosti európskej etapovej jazdy elektromobilov cez 9 hlavných miest Európy. TASR informoval Alexej Dobroľubov zo Slovenskej asociácie pre elektromobily (SEVA).



Počas deviatich dní prejdú elektromobily vzdialenosť až 4200 kilometrov. Z Bratislavy odchádzali do Budapešti alebo Viedne, konečnú zastávku majú v Mníchove.



Podľa Alexeja Dobroľubova je aj na Slovensku trend používania elektromobilov stúpajúci, nedá sa však porovnať so západnými krajinami. Sieť dobíjacích staníc podľa neho už v súčasnosti nepredstavuje problém. "Aj elektromobily s najnižším dojazdom sa dostanú z Bratislavy do Košíc úplne bez problémov, lebo tá sieť je už dostatočne hustá," vysvetlil. Veľmi priaznivé sú aj nízke náklady na prevádzku. "Prejazd elektromobilu na sto kilometrov vyjde približne dve eurá, čo je neporovnateľná cena s benzínom. Je to jeden z najlacnejších druhov dopravy po bicykli," uzavrel Dobroľubov.