Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Ewa Farna pripravuje akustické turné, príde aj do Bratislavy

Ilustračné foto. Foto: TASR

V rámci turné odohrá 12. apríla aj jediný koncert na Slovensku, v bratislavskom MMC (Majestic Music Club).

Bratislava 2. februára (TASR) – Aktuálna česká bronzová slávica, speváčka Ewa Farna, vycestuje v apríli na koncertné turné, ktorému dala názov V akustickom smere. Sériu desiatich koncertov začne 3. apríla v Jihlave. V rámci turné odohrá 12. apríla aj jediný koncert na Slovensku, v bratislavskom MMC (Majestic Music Club). Na turné bude propagovať aj svoj nový, v poradí štvrtý štúdiový album Leporelo.



„Pesničky zaznejú v akustickej podobe, pretože aj turné sa volá V akustickom smere. Zaznejú v akustickej až džezovej podobe, takže si myslím, že to bude zaujímavé aj pre ľudí, ktorí sa mojej muzike veľmi nevenujú alebo ich to veľmi nezaujíma. Myslím, že by to mohlo byť pre nich pekné, bude to dosť hudobné, nebudeme dbať na to, že pesnička má mať tri minúty tridsať, aby sólo na gitaru malo dva takty. Vlastne to bude veľmi hudobné, prvýkrát si berieme aj predkapelu F-M Band a budeme mať aj hosťa, ktorý bude hrať na perkusie, takže budeme mať bicie aj perkusie, čo bude zaujímavé. Takže verím, že ľudia prídu a bude ich zaujímať, ako znejú moje pesničky v tomto kabáte,“ uviedla pre TASR počas dnešného rozhovoru speváčka.

V novembri minulého roku vydala štvrtú štúdiovku Leporelo. Prišla s ňou po piatich rokoch od vydania predchádzajúceho albumu Virtuální. Novinka ponúka tucet piesní, sú nimi Leporelo, Z nálezů a krás, Oblíbená věc, Promiňte mi, Náhle, Kdo se mnou tančí, Nech mě žít, Bez titulků, Mámě, Neznáma známa, Lešek a Tubi kontinuit.

Na piesňach sa podieľala autorsky aj samotná speváčka, po hudobnej aj textovej stránke. „Chcela som mať v tých pesničkách kus seba a vložiť tomu nielen námet, ale aj reálnu podobu, či už v hudbe, alebo texte. Ale s tým albumom som spokojná, vyjadruje presne to, aká som ja,“ dodala speváčka.

Speváčka Ewa Farna (*12. 8. 1993, Třinec) je objavom známeho producenta a skladateľa Leška Wronku. Mala dvanásť, keď na jeseň roku 2006 nahrala skladbu Měls mě vůbec rád, v novembri 2006 vyšiel pod týmto názvom aj debutový album, predaj ktorého prevýšil 25.000 kusov. V ankete Český slavík Mattoni bola Objavom roka 2006. Prvý koncert absolvovala v Třinci 16. marca 2007. V októbri 2007 vydala druhý album s názvom Ticho, v novembri 2008 vyšlo koncertné CD a DVD Blíž ke hvězdám a v októbri 2009 tretí štúdiový album s názvom Virtuální. Trikrát po sebe, za roky 2008, 2009 a 2010, bola tretia v ankete Český slavík. Za rok 2009 získala aj cenu Anděl ako speváčka roka. Štyri albumy jej vyšli aj v Poľsku, Sam na sam (2007), Cicho (2009), EWAkuacja (2010) a (W)INNA (2013). V novembri 2011 vyšlo koncertné CD + DVD Ewa Farna 18 Live. V roku 2013 bola členkou poroty speváckej súťaže Česko Slovenská Superstar. Štvrtú štúdiovku s názvom Leporelo vydala v novembri minulého roku. V ankete Český slávik Mattoni bola za roky 2011 a 2012 tretia, za rok 2013 štvrtá a za rok 2014 opäť tretia.