Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Festival SlavCon 2016 sa tento rok vracia ku koreňom

Na snímke účastníci festivalu v kostýmoch. Foto: SlavCon

Jubilejný 10. ročník podujatia ponúka do nedele 24. apríla pestrý program plný prednášok, vystúpení, interaktívnych workshopov, súťaží a diskusií.

Bratislava 22. apríla (TASR) - V bratislavskej Petržalke v DK Lúky štartuje dnes o 15.00 h SlavCon, festival histórie, mytológie, fantastiky a hier. Jubilejný 10. ročník podujatia ponúka do nedele 24. apríla pestrý program plný prednášok, vystúpení, interaktívnych workshopov, súťaží a diskusií. "Témou ročníka je návrat ku koreňom," TASR informoval koordinátor festivalu Michal Grečner.

Na festival prijala pozvanie víťazka literárnej Ceny Karla Čapka, spisovateľka Alexandra Pavelková, ktorá na SlavCone 2016 uvedie do života svoju zbierku poviedok Medzi nami. "Krst svojej novej knihy Prízraky na Devíne chystá aj pravidelný hosť, spisovateľ Juraj Červenák," doplnil.

Festivalovým lákadlom môže byť pre mnohých návštevníkov i programová línia s tematikou Harryho Pottera - Víkend na Rokforte. "Účastníci sú roztriedení do štyroch fakúlt, pre ktoré počas trvania festivalu plnia čarodejnícke úlohy, zbierajú body či skúšajú hrať metlobal," vysvetlil Michal Grečner s tým, že návštevníci sa môžu tešiť i na historický vojenský tábor, dobové tance či spevácke vystúpenie barda Laega Mortemira. Priamo na festivale vyhodnotia a ocenia výtvarné a literárne súťaže. Nebude chýbať ani kútik so spoločenskými hrami. Viac informácií o programe nájdu záujemcovia na www.slavcon.sk.

Festival SlavCon vznikol v roku 2006 ako dobrovoľnícky projekt občianskeho združenia Spoločenstvo Tolkiena. V roku 2011 sa k organizácii pridalo aj OZ Sci-Fi Guide.

Na snímke predstavenie počas festivalu SlavCon
Foto: SlavCon