Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Fotograf Filip Kulisev otvorí výstavu svojich diel v River Gallery

Na archívnej snímke výstava amazing Planet. Foto: TASR - Jakub Kotian

Výstava Filip Kulisev - Amazing Planet potrvá v River Gallery do 23. júna.

Bratislava 2. júna (TASR) - Slovenský fotograf Filip Kulisev dnes o 18.00 hodine otvorí výstavu svojich diel v bratislavskej River Gallery na Dvořákovom nábreží. Pod názvom Amazing Planet tak verejnosti ponúkne sériu fotografických obrazov prírodných scenérií všetkých kontinentov, vrátane motívov zo Slovenska.

Výstava sa koná pri príležitosti 100. výročia podpísania Clevelandskej dohody, ktorá bola základným kameňom našej štátnosti. Záštitu nad podujatím prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal (Bratislava a Cleveland sú sesterské mestá).

Na archívnej snímke slovenský fotograf a cestovateľ Filip Kulisev.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Slovenský prezident výstavu navštívi počas medzinárodného bezpečnostného fóra Globsec. Séria fotografií následne poputuje do Clevelandu, kde ju 26. septembra uvedie podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Začiatkom roka 2016 budú obrazy vystavené na Havajských ostrovoch a následne v kanadskej Ottawe.

Výstava Filip Kulisev - Amazing Planet potrvá v River Gallery do 23. júna.

Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP absolvoval vyše 180 individuálnych výstav na Slovensku a v zahraničí. Ako jeden z dvoch fotografov na svete získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship (FBIPP) od Britského inštitútu profesionálnych fotografov (BIPP). Je autorom šiestich monografií, ktoré približujú krásu, unikátnosť a rozmanitosť prírody na našej planéte.