Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

G. Ferenčáková chce v Čunove riešiť najmä občiansku vybavenosť

Gabriela Ferenčáková Foto: Čuňovo.eu

Volebná účasť v komunálnych voľbách v Čunove bola najvyššia spomedzi ostatných bratislavských mestských častí a dosiahla 71,65 percenta.

Bratislava 17. novembra (TASR) – Staronová starostka bratislavskej mestskej časti Čunovo Gabriela Ferenčáková (MOST-HÍD, Sieť, SDKÚ-DS, SZ, SaS, OKS, KDH) chce vo svojom ďalšom funkčnom období venovať pozornosť predovšetkým občianskej vybavenosti. Riešenie problému so školou, škôlkou či zdravotným strediskom tak považuje za prioritu. Pre TASR svoje víťazstvo v komunálnych voľbách ohodnotila ako veľkú vďačnosť a záväzok voči občanom.

„Som vďačná za to, že ma zvolili aj napriek tomu, že bola voči mne vedená špinavá a nepravdivá kampaň,“ povedala Ferenčáková, ktorej vo voľbách dalo hlas 388 voličov. Svoj volebný program chce napĺňať už v utorok (18.11.), a to začatím výberového konania na dodávateľa projektovej dokumentácie pre školu a škôlku. „Máme už veľa vecí naštartovaných a budeme robiť všetko pre to, aby sa z našich plánov čo najviac pre Čunovo zrealizovalo,“ dodala.

O kreslo starostu v Čunove bojovali v sobotu (15.11.) v komunálnych voľbách ešte traja kandidáti. Alžbeta Broszová (NF) získala 240 hlasov. Nezávislú kandidátku Emu Orlickú volilo 116 voličov a Karol Rakovský (Smer-SD, SNS, Strana moderného Slovenska, SDS, SZS, LEPŠIA ŠTVRŤ) dostal jeden hlas.

Do nového miestneho zastupiteľstva sa dostali Mária Broszová, Renáta Čaplová, Monika Kovašichová, Lenka Maschkanová, Pavol Novotný, Ján Bodics a Martin Puhovich.

Volebná účasť v Čunove bola najvyššia spomedzi ostatných bratislavských mestských častí a dosiahla 71,65 percenta.