Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

Trestné oznámene na poslancov odstúpili na krajskú prokuratúru

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Sulík označil kauzu podozrivých čerpaní koronadotácií zo strany bratislavských komunálnych poslancov za nehoráznosť.

Bratislava 8. júna (TASR) - Trestné oznámenie podané v prípade bratislavských komunálnych poslancov Rastislava Tešoviča, Sone Svoreňovej, Tomáša Korčeka, Radoslava Olekšáka, ktorých spája kauza podozrivých koronadotácií, bolo odstúpené z Generálnej prokuratúry (GP) SR na Krajskú prokuratúru (KP) v Bratislave. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

"Predmetné trestné oznámenie bolo odstúpené KP v Bratislave 4. júna," dodala hovorkyňa. O podaní trestného oznámenia pre podozrenie z trestného činu subvenčného podvodu na GP SR informoval 2. júna minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s tým, že jeho rezort zároveň spustí intenzívnejšiu kontrolu vyplatenej štátnej pandemickej pomoci nájomcom. Sulík označil kauzu podozrivých čerpaní koronadotácií zo strany menovaných bratislavských komunálnych poslancov za nehoráznosť.

Na prípad upozornila nezisková organizácia Transparency International Slovensko. Čerpanie štátnej pandemickej pomoci nájomcom zo strany mestských poslancov Tešoviča, Svoreňovej, Korčeka či miestneho poslanca za bratislavský Lamač Olekšáka vníma ako podozrivé.

Jednotliví poslanci vo svojich reakciách pre TASR uviedli, že buď dotácie vrátili, alebo podozrenia odmietajú či svoju účasť na štátnej pomoci považujú za zbytočnú chybu. Tešovič, Svoreňová a Korček sa vzdali členstva v mestských poslaneckých kluboch, kde doteraz pôsobili. Odišli aj z jednotlivých dozorných rád bratislavských mestských podnikov. Tešovič sa vzdal aj funkcie predsedu mestskej finančnej komisie.