Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Gurmán Fest Bratislava ponúka všehochuť výnimočnosti

Archívna fotografia z podujatia Gurmán Fest 2014 Foto: TASR/Štefan Puškáš

K hlavným partnerom festivalu patrí už tradične Slovenská agentúra pre cestovný ruch

Bratislava 19. júna (OTS) - V Bratislave sa v piatok 19. júna otvoria brány trojdňového festivalu jedla. V areáli petržalského Závodiska si budete môcť vychutnať ponuku 26 reštaurácií z celého Slovenska. Svoje umenie priamo na tanieri alebo na pódiu predstaví 68 šéfkuchárov z deviatich krajín. Popri tom si môžete vychutnávať aj kvalitné vína, skvelú kávu, miešané nápoje, pivo a nakúpiť kvalitné produkty v početných stánkoch.



Počas festivalu zistíte aj:

Mattoni už nie je – len „minerálka“. Na Gurmán Feste bude súčasťou barmanskej šou Petra Pravotiaka, ktorý je majstrom sveta v miešaní nealkoholických nápojov.

Hubert je sexi sekt. Nalieva sa pri slávnostných príležitostiach, najväčší festival jedla určite takou je.

Starostovská „džemovačka“ je ľúty súboj bratislavských mestských častí vo varení džemu, kde sa súperí v chuti, obale i v spôsobe prezentácie toho svojho. Partnerom súťaže sú Slovenské cukrovary Sereď – svojím Korunným cukrom.

Gurmán Fest Bratislava sa líši od iných podobných podujatí svojou koncepciou. Prezentuje tú najvyššiu kvalitu. Návštevníci si ju budú môcť vychutnať na jazyku a zároveň sa aj zoznámiť s receptami a majstrovstvom špičkových šéfkuchárov v rámci bohatého programu na viacerých pódiách alebo v Škole varenia pre gurmánov.

Jednodňová vstupenka na podujatie stojí 4,50 eura. Dvojdňová vstupenka je so zľavou; seniori nad 65 rokov a mládež od 13 do 17 rokov zaplatia za vstupné 1 euro. V predpredaji (na ticketportal.sk alebo gurmanfestbratislava.sk) môžete získať vstupenky so zľavou. Navyše, tí, čo využijú túto možnosť, sa automaticky dostanú do žrebovania o možnosť využívať vozidlo Hyundai Danta Fe na obdobie dvoch mesiacov.

Bez účinnej podpory partnerov by sa podujatie nemohlo uskutočniť, pretože tržby zo vstupného ani zďaleka nepokrývajú všetky náklady Gurmán Festu – prenájom priestorov, pódií, technického a personálneho zabezpečenia, účinkujúcich a ďalších položiek. K hlavným partnerom festivalu patrí už tradične Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR).

„Gurmán Fest je ideálnou príležitosťou, ako na jednom mieste, v príjemnom prostredí a dostupnou formou predstaviť širokej verejnosti to najlepšie zo slovenských reštaurácií a tým podporiť záujem o domácu gastronómiu. Medzinárodný kongres Gastronomy Slovakia, ktorý je jeho súčasťou, vytvára priestor pre odovzdávanie skúseností medzi profesionálmi z danej oblasti, čím napomáha k zvýšeniu kvality, a tým aj konkurencieschopnosti slovenských reštaurácií. Podporou týchto podujatí Slovenská agentúra pre cestovný ruch prispieva k zvýšeniu záujmu o slovenskú gastronómiu a s ňou spojeným cestovným ruchom na Slovensku,“ povedala Marta Kučerová generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.