Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Hasiči nezistili nebezpečné látky v Sade Janka Kráľa

Bratislavskí hasiči boli pri ekologickom zásahu v Sade Janka Kráľa v Bratislave. Niekto tam našiel neznámu látku. Na mieste sú tri kusy techniky, 14 hasičov a príslušníci Polície SR. TASR o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Na snímke miesto zásahu. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hasiči nájdený materiál zabezpečili a dekontaminovali priestor.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Bratislavskí hasiči pri dnešnom ekologickom zásahu v Sade Janka Kráľa vylúčili prítomnosť nebezpečnej látky. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Hlásenie o nebezpečnej látke prijali hasiči po 11.00 h. Do sadu vyslali tri hasičské vozidlá a 14 hasičov.

Prieskumom bolo zistené, že šlo o detekčné trubičky na zistenie prítomnosti nebezpečných látok. Tie neobsahovali nebezpečné látky ani látky ohrozujúce život.

Hasiči nájdený materiál zabezpečili a dekontaminovali priestor. Dekontaminované boli aj osoby, ktoré prišli do styku s ním.

Bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová spresnila, že podozrivým materiálom položeným na jednej z lavičiek v sade boli tri škatuľky, v ktorých sa nachádzalo približne 30 sklenených ampuliek naplnených priesvitnou tekutinou.

Okrem hasičov na mieste zasahovali aj ostatné zložky záchranného systému. Okolie podľa Kurucovej policajti zaistili. Odborne zaistený nález bol zaslaný na rozbor. Ten vykoná Kontrolné chemické laboratórium so sídlom v Nitre.

"Podľa súčasných zistení nejde o nebezpečné látky, pravdepodobne sú to detekčné ampulky na zisťovanie prítomnosti nebezpečných a bojových látok," uviedla Kurucová.

Fotogaléria zo zásahu