Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislava

VIDEO: Pri požiari v Bratislave zomrela 20-ročná žena

Vo štvrtok 3. novembra 2016 bol po desiatej hodine večer ohlásený požiar bytu na 3. poschodí na ulici Ľuda Zúbka v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Požiar vznikol v byte na treťom podlaží, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie. Následkom požiaru bolo päť osôb zranených, jedna osoba bola usmrtená. Na snímke policajná páska pred vchodom do obytného domu na ulici Ľuda Zúbka, v ktorom vypukol požiar 4. novembra 2016 v Bratislave. FOTO - TASR Pavol Zachar Foto: FOTO - TASR Pavol Zachar

Požiar vznikol v byte na treťom podlaží, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti požiaru v bratislavskej mestskej časti Dúbravka, ktorý si vyžiadal život jedného človeka. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

Oznámenie o požiari na Ulici Ľuda Zúbka prijala polícia vo štvrtok (3.11.) vo večerných hodinách na policajnú linku 158. Po príchode policajti spozorovali plamene šíriace sa z jedného z bytov obytného domu na uvedenej ulici, priblížil bratislavský krajsky policajný hovorca Michal Szeiff.

"Pri hasení požiaru bolo na chodbe jedného z poschodí obytného domu nájdené telo 20-ročnej ženy bez známok života," uviedol hovorca. Aj napriek okamžitej snahe zdravotníkov sa ženu oživiť nepodarilo.

Podľa Szeiffa pomáhali jej obyvateľom a usmerňovali ich pri evakuovaní. Z priestorov domu bolo do bezpečia odvedených celkovo 25 ľudí. Siedmich z nich museli v dôsledku popálenín či intoxikácie splodinami hospitalizovať v bratislavských nemocniciach. "Stav dvoch z nich je naďalej vážny," informovala TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Zuzana Eliášová.

Z vchodu domu policajti odviedli staršiu dezorientovanú ženu, ktorá pravdepodobne utrpela v dôsledku požiaru zranenia a popáleniny. Po príchode rýchlej zdravotníckej pomoci pokračovali v evakuácii osôb na prvých troch poschodiach bytovky.

Na miesto sa dostavili zisťovatelia požiaru, ktorí sa však k jeho presnej príčine nevedeli vyjadriť, uviedol Szeiff. Polícia okrem príčin požiaru vyšetruje aj okolnosti, ktoré mu predchádzali.



Pri požiari zasahovalo 23 hasičov. Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave vznikol požiar v byte na treťom podlaží, cez vchodové dvere sa rozšíril na chodbu, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie. Obyvateľov bytového domu hasiči evakuovali, v prípade potreby poskytli prvotné ošetrenie.

V bytoch požiarom zasiahnutého dúbravského paneláka nejde kúrenie



Väčšina bytov v dome na Ulici Ľuda Zúbka v bratislavskej Dúbravke, kde v noci nadnes horelo, je už opätovne prístupná pre ich obyvateľov. Neobývateľný zatiaľ ostáva inkriminovaný byt na 3. poschodí, v ktorom vznikol požiar a byt nachádzajúci sa nad ním na ďalšom poschodí. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Dúbravka Lucia Marcinátová.

Či obyvatelia využijú možnosť vrátiť sa do bytov ešte počas víkendu, je ale otázne. "Žiaľ, v dôsledku požiaru momentálne nefunguje kúrenie, v niektorých bytoch taktiež nejde plyn či voda," upozornila hovorkyňa. Mestská časť poskytla obyvateľom možnosť dočasného náhradného ubytovania v objekte internátu na Saratovskej ulici. "Zatiaľ to nikto nevyužil, ľudia volia skôr možnosť ubytovať sa u príbuzných," informovala.

Presnú príčinu požiaru ešte neurčili. Polícia okrem samotných príčin vyšetruje aj okolnosti, ktoré mu predchádzali.