Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Pre silný vietor zasahovali hasiči v Bratislavskom kraji až 50-krát

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Informovala o tom Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Pre popadané stromy a poškodené strechy v dôsledku silného vetra zasahovali bratislavskí hasiči v utorok večer (28.4.) a následne v noci na viacerých miestach v Bratislavskom kraji. TASR o tom informovala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.

"Spadnuté stromy, ktoré blokovali cestnú komunikáciu, hasiči odstraňovali na viac ako 40 miestach v Bratislave," povedala Farkašová. Požiarnici tak museli zasahovať napríklad na uliciach Bajkalská, Rožňavská, Bojnická, Račianska, Sklenárova, Leškova, Devínska cesta, Ružinovská, Záhradnícka, Magnetová, Paulovičova a taktiež v okolitých obciach pri Bratislave ako Svätý Jur, Modra a Čierna Voda.

Viac ako desaťkrát zasahovali v prípadoch, kedy vietor poškodil strešnú krytinu a billboardy, ktoré potom ohrozovali okolie. "Dohromady vykonali takmer 50 výjazdov, ktoré súviseli so zlou poveternostnou situáciou, pričom zasahovalo až 90 hasičov. Okrem profesionálnych hasičov pomáhali škody napáchané vetrom odstraňovať aj dobrovoľní hasiči z Ružinova a Petržalky," uzavrela Farkašová.