Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Hlavné mesto zrušilo vianočné trhy, otvorí však Bratislavské Vianoce

Na Hlavnom námestí v Bratislave stojí vianočný stromček. Foto: TASR - Martin Baumann

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) na svojom webe informuje, že Bratislavské Vianoce ozdobia najmä menšie priestranstvá mesta, zohľadňujúc bezpečnosť divákov.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Vianočná atmosféra v uliciach Bratislavy nemá chýbať ani tento rok. Hoci pre zlú pandemickú situáciu sa v centre nebudú konať ani tento rok tradičné vianočné trhy, mesto pre verejnosť pripravilo podujatie Bratislavské Vianoce. Otvorí ho v piatok (26. 11.) o 18.00 h prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti.

"Diváci sa môžu naladiť na vianočnú vlnu a zažiť prostredníctvom livestreamu vianočnú prechádzku Bratislavou plnú netradičných hostí a vianočných prekvapení," informuje hlavné mesto. Nebude chýbať ani rozsvecovanie vianočného stromčeka.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) na svojom webe informuje, že Bratislavské Vianoce ozdobia najmä menšie priestranstvá mesta, zohľadňujúc bezpečnosť divákov. "Preto sú pripravené aj podujatia menších formátov ako workshopy, hudobné a tanečné vystúpenia či vychádzky Rande s mestom," spresnila organizácia. Pripravený bude aj online program prostredníctvom Klariského diškurzu.

"Vianočné mesto a jeho sviatočnú atmosféru podporia aj mestské časti i organizácie a na mapu Bratislavských Vianoc sa pripoja vlastnými vianočnými podujatiami. Nebude chýbať rozsvecovanie stromčekov a adventných vencov, tradičné mikulášske programy, adventné koncerty, vianočné koledy a dobročinné aktivity na podporu seniorov, ľudí v sociálnej núdzi či znevýhodnených skupín obyvateľov," spresňuje BKIS.

Súčasťou podujatia bude aj Vianočný les. Tento rok skrášli Primaciálne námestie. Stromčeky vyzdobia z prírodných materiálov deti z 30 bratislavských materských, základných a umeleckých škôl a z centra voľného času.