Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Hlavné mesto pripravuje svoje kúpaliská na letnú sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Ide o mestské kúpaliská Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Lamač, Krasňany a Rača.

Bratislava 1. júna (TASR) – Mesto Bratislava pripravuje svoje kúpaliská na tohtoročnú letnú sezónu. Postupne ich plánuje otvoriť od 12. júna, v závislosti od počasia. Ide o mestské kúpaliská Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Lamač, Krasňany a Rača. V súčasnosti sú už sprístupnené Zlaté piesky. Lístky bude možné zakúpiť si aj on-line. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Lístky bude možné zakúpiť si na novej webovej stránke https://kupaliska.bratislava.sk/. Takéto zakúpenie lístkov nie je viazané na deň, ani na konkrétne miesto, bude možné ich použiť počas celej aktuálnej letnej sezóny a na všetkých spomínaných mestských kúpaliskách. Na väčších kúpaliskách bude pre návštevníkov s on-line lístkami zriadený samostatný vstup, na menších budú mať možnosť prednostného vstupu.

„Naším cieľom je priniesť návštevníkom kúpalísk možnosť, ako si hlavne v horúcom počasí kúpiť lístky bez dlhého čakania v rade pri pokladnici. Veríme, že on-line nákup lístka, ktorý je lacnejší a pohodlnejší ako kúpa lístka priamo na mieste, priláka čo najviac ľudí,“ uviedol Ladislav Križan, riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (StaRZ), ktorá kúpaliská spravuje.

Na výber sú štyri typy on-line lístkov, a to celodenný lístok, permanentka na desať dní, permanentka na desať dní po 17.00 h a sezónna permanentka, na ktorú platí zároveň do konca júna akcia. Počet vstupov je počas leta na mestské kúpaliská neobmedzený.

Držitelia on-line lístkov majú tiež výhodu v tom, že kúpalisko môžu počas dňa opustiť a vrátiť sa neskôr, prípadne v priebehu dňa navštíviť rôzne kúpaliská. Všetky typy permanentiek sú neprenosné a môže ich využívať iba jedna osoba. Výnimka je pri celodenných lístkoch, kedy môže jedna osoba zakúpiť aj viacero lístkov. „Navyše po minulej sezóne prinášame späť obľúbený jednodňový lístok po 17.00 h, ktorý bude možné zakúpiť si cez registračné pokladnice priamo na kúpaliskách,“ doplnilo hlavné mesto.