Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Hluk z električiek v Karlovej Vsi by mali znížiť lokálne opravy

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Práce na modernizácii, ktoré v projekte počítajú nielen s komplexnou modernizáciou trate, ale aj zastávok, by mali trvať približne jeden rok.

Bratislava 20. júla (TASR) - Obyvatelia Karlovej Vsi, ktorým život strpčujú škrípajúce a pískajúce električky, majú dôvod na mierny optimizmus. Dopravný podnik Bratislava (DPB) začal s lokálnou opravou koľajového zvršku trate na karlovoveskej magistrále, ktorá by mala znížiť hlučnosť pri prejazde električiek.

DPB k prácam pristúpil po podnetoch obyvateľov a žiadosti Miestneho úradu v Karlovej Vsi. V priebehu predchádzajúceho týždňa už na zastávke Borská vymenil koľajovú konštrukciu. "Do konca augusta znížime hlučnosť a pískanie vybrúsením vlnkovitosti koľajníc a protihlukovou úpravou koľaje," informovala TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová. V lokalite pri Metrologickom ústave a Kuklovskej ulici osadí DPB v auguste stacionárne mazacie zariadenie.

Hovorkyňa DPB pripomenula, že hoci tieto opatrenia zlepšia životné podmienky obyvateľov bývajúcich v blízkosti električkovej trate, zásadnú zmenu prinesie až komplexná modernizácia trate na karlovoveskej magistrále.

Tú chce hlavné mesto realizovať s pomocou eurofondov v roku 2016. "V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia," informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Práce na modernizácii, ktoré v projekte počítajú nielen s komplexnou modernizáciou trate, ale aj zastávok, by mali trvať približne jeden rok.