Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Pre husté sneženie meškala MHD v niektorých častiach Bratislavy

Ilustračné foto Foto: TASR

Dopravný podnik Bratislava sa cestujúcim za nepríjemnosti spôsobené nepriaznivými poveternostnými podmienkami ospravedlňuje.

Bratislava 4. januára (TASR) - Husté sneženie v noci zo soboty (3.1.) na dnes skomplikovalo mestskú hromadnú dopravu (MHD) v hlavnom meste. Na nezjazdných komunikáciách v Bratislave uviazli viaceré trolejbusové a autobusové spoje. Informoval o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB). Cestujúcim sa za nepríjemnosti spôsobené nepriaznivými poveternostnými podmienkami ospravedlňuje.

Linka č. 63 uviazla v Lamači o 20.45 h. Vodič dispečingu nahlásil, že pre nezjazdnosť komunikácie sa nedokáže pohnúť. Nasledujúcu hodinu bola z tohto dôvodu linka odklonená na obchádzkovú trasu a neboli obsluhované zastávky Lamač, Klanec, Studenohorská, Podháj a Bakošova.

O 21.20 h uviazol aj trolejbus linky č. 33, čo spôsobilo 20-minútové zastavenie premávky trolejbusov linky na Dlhých dieloch. Tri minúty po polnoci uviazol na Jeséniovej ulici spoj linky č. NV 44. Linka nepremávala až do 1.25 h.

Osem minút po druhej hodine prestal premávať nočný spoj na linke č. NV 34, ktorý uviazol z dôvodu nezjazdnosti ciest na ulici Mikuláša Schneidera Trnavského pred križovatkou s Alexyho ulicou. Odkloniť bolo potrebné aj nočnú linku NV 21, keď autobus uviazol na Agátovej ulici v smere do Dúbravky.

Aj počas tejto noci boli v teréne nasadené námrazové električky a trolejbusy, ktoré zabezpečovali zjazdnosť koľajových tratí a trakčných vedení. Nezjazdnosť komunikácií riešil dispečing DPB v súčinnosti s Magistrátom hlavného mesta SR.