Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Inchebe si môžu návštevníci zahrať vyše tisíc hier z celého sveta

Hratislava Foto: Hratislava

Festival spoločenských hier sa uskutočňuje v rámci Dní Vianoc, ktoré v Inchebe trvajú do 21. decembra.

Bratislava 6. decembra (TASR) – Bratislava sa počas tohto víkendu (6.-7.12.) mení na HRAtislavu. V bratislavskej Inchebe sa totiž začal festival spoločenských hier. Na výber ich majú návštevníci viac ako tisíc a z celého sveta - detské, rodinné, strategické či hlavolamy.

"Návštevníci môžu objaviť nové a zaujímavé hry, o ktorých doteraz nemali ani tušenie. K dispozícii im pritom budú desiatky dobrovoľníkov, ktorí záujemcom pomôžu s výberom hry a poradia s pravidlami," vysvetľuje hovorkyňa Incheby Martina Macková. V budove Bratislavčania nájdu tiež súťaže o hry, zákutie s knihami, kútik pre správnu starostlivosť o zuby či malé rodinné fitnescentrum.

Počas HRAtislavy bude mať slovenskú premiéru hra Alchemists (Alchymisti). Jej autorom je Slovák Matúš Kotry, ktorý pracuje ako programátor. Hru vymyslel popri svojej práci a po roku testovania a úprav ju vydavateľstvo CGE predstavilo ako novinku na najväčšom veľtrhu s hrami na svete v nemeckom Essene. Kotry bude počas HRAtislavy svoju hru osobne predstavovať.

Festival spoločenských hier sa uskutočňuje v rámci Dní Vianoc, ktoré v Inchebe trvajú do 21. decembra, a to v pondelok až štvrtok od 11.00 do 19.00 h, v piatok až nedeľu od 10.00 do 20.00 h.