Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Interkatívna mapa Karlovej Vsi umožňuje overiť vyhradené parkovanie

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Prednosta karlovoveského miestneho úradu Ján Hrčka doplnil, že ďalšia nová funkcionalita interaktívnej mapy umožňuje pohotovo riešiť problém s odpadkovými košmi v mestskej časti.

Bratislava 4. apríla (TASR) – Interaktívna mapa na webstránke mestskej časti Bratislava-Karlova Ves umožňuje oddnes priamy prístup ku kontrole vyhradených parkovacích miest. Pomocou nej si každý záujemca overí, či vyhradené parkovacie miesto pri jeho dome je povolené.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová (nezávislá) vysvetlila, že po rozkliknutí na vyhradené parkovacie miesto si záujemca nájde informáciu o EČV, pre ktoré bolo miesto vyhradené. Interaktívna mapa identifikuje tiež i vyhradené miesta pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. "Často dostávame podnety na nesprávne vyznačenie parkovacích miest. Táto novinka by mala pomôcť podobné situácie eliminovať a predchádzať zneužívaniu systému vyhradeného parkovania na úkor ostatných," uviedla v tejto súvislosti starostka Karlovej Vsi.

Prednosta karlovoveského miestneho úradu Ján Hrčka doplnil, že ďalšia nová funkcionalita interaktívnej mapy umožňuje pohotovo riešiť problém s odpadkovými košmi v mestskej časti. "Mapa obsahuje kompletnú sieť malých košov na bežný odpad i tých na psie exkrementy. Po rozkliknutí možno vidieť fotografiu koša s číslom, na základe ktorého je ho možné ľahko identifikovať. Obyvatelia tak môžu jednoduchšie nahlásiť nefunkčnosť konkrétneho koša, prípadne jeho preplnenosť," informoval Hrčka.

V zimnom období interaktívna mapa informovala občanov o komunikáciách a verejných priestranstvách, na ktorých mestská časť zabezpečovala zimnú údržbu. Zaujímavou možnosťou je tiež historická mapa Karlovej Vsi z roku 1949, na ktorej sa dajú zobraziť súčasné adresy, poloha ulíc a stavieb.