Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Investor Metropolisu nepožiadal zatiaľ ani o územné rozhodnutie

Ilustračné foto Foto: Veronika Cholewová/TASR

Projekt prinesie 330 pracovných miest, ročné daňové príjmy investor predpokladá v sume 10 miliónov eur.

Bratislava 19. júla (TASR) - Investor projektu zábavného parku Metropolis zatiaľ nepožiadal ani o územné konanie. Potvrdil pre TASR starosta mestskej časti Bratislava – Jarovce Pavel Škodler.

„Výstavba zábavného parku Metropolis a s tým súvisiacich ubytovacích kapacít, zatiaľ je to len v takej deklaratívnej podobe. Investor ešte nepožiadal ani o územné rozhodnutie, ktoré, samozrejme, predchádza stavebnému konaniu. Takže zatiaľ sa nič nedeje, zatiaľ je ticho. Aj keď oni to majú schválené ako významnú investíciu, takže vláda im to už odklepla. Čo je dôvodom toho, že nekonajú, neviem", dodal starosta. Realizácia prvej etapy projektu je plánovaná na roky 2014 - 2018 a jej náklady budú 223 miliónov eur. Projekt prinesie 330 pracovných miest, ročné daňové príjmy investor predpokladá v sume 10 miliónov eur. Už pred rokom začali vykupovať pozemky pod budúci zábavný park od súkromných vlastníkov.

Podľa dostupných informácií na webe, investor projektu, spoločnosť Trigranit, má sídlo v Budapešti. Celkovo by mala na pozemkoch v Jarovciach preinvestovať 1,5 miliardy eur. Spoločnosť predpokladá, že počas výstavby projektu vznikne približne 5000 pracovných miest v stavebníctve, ale aj v ďalších odvetviach. Po dokončení by mal Metropolis ponúknuť prácu až 9000 ľuďom. Daňové príjmy pre štát by mali dosiahnuť 600 miliónov eur ročne.

V tesnej blízkosti Metropolisu by mali stáť aj veľké filmové ateliéry. Ich štúdia je už podľa starostu Škodlera hotová. V rámci tejto jarovskej lokality sa bude budovať aj nová diaľnica D4, ktorá má byť spojnicou medzi Bratislavou a jej satelitmi na juhu Slovenska.