Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Ján Budaj ešte nevie, či chce byť viceprimátor

Námestník primátora Bratislavy Ján Budaj (Zmena zdola-DÚ). Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

S novozvoleným primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa chce Budaj stretnúť.

Bratislava 19. novembra (TASR) – Súčasný viceprimátor Bratislavy Ján Budaj (Zmena zdola-DÚ) ešte nevie, či by chcel vo svojej funkcii pokračovať aj v ďalšom volebnom období po boku nového primátora. S Ivom Nesrovnalom (nezávislý, vystúpil z SDKÚ-DS) sa však pokúsi stretnúť a zároveň pripúšťa, že nový primátor "prekonal istý vývoj". "Budeme sa musieť asi rozprávať a navzájom sa oboznámiť s pohľadmi na vývoj Bratislavy," povedal na dnešnej tlačovej konferencii.

Budaj dnes podotkol, že 12 členov Bratislavskej občianskej koalície, ktorí sa dostali do mestského parlamentu, posilnia pri vytvorení klubu aj ďalší traja poslanci – Ján Hrčka, Dana Čahojová (obaja nezávislí) a Marta Černá (NF). "S nimi je zatiaľ dohodnutá spolupráca, novozvolená starostka Čahojová len v stredu posilnila rady poslaneckého klubu, ktorý plánujeme vytvoriť," uviedol Budaj. Pre TASR svoje rozhodnutie byť v klube potvrdil aj Hrčka.



Spoločný klub v mestskom parlamente by tak mali teda vytvoriť poslanci, ktorí kandidovali za pravicovú koalíciu KDH, NOVA, OĽaNO, KDS, OKS, SMK-MKP a Zmena zdola, DÚ plus traja uvedení poslanci. "Bude to spoločný klub tak, ako bola spoločná táto koalícia," doplnil Budaj. K nim by sa mal však podľa informácií TASR pridať ešte jeden nezávislý poslanec a jeden z pravicovej koalície by mal zase odísť do iného klubu. "Celkovo sa klub predstaví, až keď sa uskutoční prvé zastupiteľstvo," dodal Budaj.

Podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, ktorý bude v ďalšom volebnom období tiež poslancom, pre TASR povedal, že rokovania o zložení klubov ešte prebiehajú.

Druhú najsilnejšiu pravicovú koalíciu tvoria poslanci, ktorí kandidovali za Most-Híd, Sieť, SaS, SDKÚ-DS. Tí získali 14 kresiel zo 45.

Mestské zastupiteľstvo sa bude konať 11. decembra.