Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

P. ŠKODLER: Bol by som prekvapený, ak by som v Jarovciach nevyhral

Pavel Škodler Foto: jarovce.sk

Volebná účasť v Jarovciach bola druhá najväčšia spomedzi bratislavských mestských častí, a to 61,59 percenta.

Bratislava 17. novembra (TASR) – Voliči mu už po tretíkrát dali dôveru a tento rok získal vyše dvojnásobok hlasov oproti svojmu najsilnejšiemu protikandidátovi - starosta bratislavských Jaroviec Pavel Škodler (nezávislý) opäť obhájil túto funkciu.

Pre TASR povedal, že vo víťazstvo iba dúfal, no skôr by bolo preňho väčším prekvapením, ak by nevyhral.

Škodler získal v Jarovciach 597 hlasov voličov, ďalšieho z kandidátov na starostu, doterajšieho miestneho poslanca Martina Wolfa (NF), volilo 277 ľudí. Iba so 47 hlasmi skončil posledný Jozef Szabo (Lepšia štvrť).

"Podľa ohlasov ľudí a celkovej nálady som si myslel, že by to malo vyjsť. Ale nikdy nemôžete povedať, že je to isté. Už je to moje tretie volebné obdobie, ľudia si povedia, že mám 62 rokov, ale myslím si, že o tom to nie je," reagoval pre TASR staronový starosta.

V zastupiteľstve chce teraz pripraviť akčný plán na ďalšie štyri roky. "Dohodneme sa, aby v ňom nebolo len to, čo chcem ja, ale aj to, čo chce zastupiteľstvo. Volebný program starostu sa totiž naplní len do takej miery, do akej sa s ním stotožní zastupiteľstvo," povedal. Podotkol však, že kým dosiaľ mala opozícia v zastupiteľstve štyri hlasy zo siedmich, teraz má na svojej strane väčšinu. "Konečne teda môžeme začať normálne pracovať," dodal.

Starosta chce v ďalšom volebnom období rozširovať kapacitu materskej i základnej školy a urobiť nadstavbu, keďže detí pribúda. "Zrekonštruovať chceme športovú halu a urobiť z nej športovo-spoločenskú, aby sa tam dali robiť spoločenské akcie," vysvetlil. Dohliadať chce tiež na investície, ktoré sa na pozemkoch v mestskej časti plánujú, napríklad výstavba filmových štúdií či projekt Metropolis. "Takisto treba dozrieť na to, aby sa na diaľnici D2 dotiahla do konca výstavba protihlukovej steny," zdôraznil Škodler. Opravovať chce aj chodníky a riešiť problémy s dažďovou vodou, ktoré za posledné dva roky pri krátkych no intenzívnych zrážkach Jarovce trápia.

Volebná účasť v Jarovciach bola druhá najväčšia spomedzi bratislavských mestských častí, a to 61,59 percenta. Ľudia si volili aj poslancov do miestneho zastupiteľstva. V tom novom budú sedieť Jozef Uhler, Juraj Hradský, Marcela Škodlerová, Juraj Hegyi, Milan Husár, Peter Malý a Richard Szabó. Okrem Husára, ktorý je nezávislý, sú všetci za koalíciu SDKÚ-DS, Most-Híd, KDH, Sieť, NOVA, SaS, SZ.