Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

V Karlovej Vsi dali preveriť stav drevín v školských areáloch

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva si tragickú udalosť a pamiatku malého školáka, ktorého smrteľne zranil strom, uctili poslanci a vedenie samosprávy mestskej časti minútou ticha.

Bratislava 10. februára (TASR) - Po tragickej udalosti v jednom zo školských areálov v Karlovej Vsi, pri ktorej spadol strom a smrteľne zranil sedemročného chlapca, nariadila starostka tejto bratislavskej mestskej časti (MsČ) Dana Čahojová (nezávislá) preveriť stav drevín v areáloch všetkých materských a základných škôl v MsČ. O nariadení a výsledku informovala na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

"Výsledok dendrologického prieskumu ukázal, že musíme urýchlene odstrániť alebo sanovať 40 vzrastlých stromov a drevín," informovala starostka poslancov. Dodala, že stav drevín, ktoré by mohli ohrozovať zdravie, životy a majetok ľudí, chce preskúmať na celom území mestskej časti.

Na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva si tragickú udalosť a pamiatku malého školáka uctili poslanci a vedenie samosprávy mestskej časti minútou ticha.

K tragickej udalosti došlo v piatok 30. januára, keď sedemročného chlapca privalila časť stromu, ktorý spadol pod ťarchou napadaného snehu počas snehovej kalamity. Ešte pred príchodom hasičov sa chlapca podarilo spod stromu vytiahnuť. Hasiči dieťa po niekoľkominútovej resuscitácii oživili a previezli do nemocnice Napriek snahe lekárov a komplexnej resuscitačnej liečbe sa však jeho život nepodarilo zachrániť, jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom.