Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Kolesá proti rakovine sa rozkrútia v bratislavskom Ružinove

Foto: Na kolesách proti rakovine

V sobotu 18. septembra 2021 od 10.00 hod. do cca 13.00 hod. sa v Parku Andreja Hlinku v bratislavskom Ružinove uskutoční ďalšie podujatie 19. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine.

Bratislava 16. septembra (OTS) - Nad podujatím prevzal záštitu starosta m. č. Ružinov Martin Chren.
Zastávku Nemocnica Ružinov a zastávku Herlianska, ktorá je tiež v blízkosti Parku Andreja Hlinku obsluhujú linky č. 9, 50, 75.

V aktívnej spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Ružinov, spoločnosťou Cultus Ružinov, Mestskou políciou Bratislava, mediálnym partnerom Rádio Regina Západ je pripravený pre všetkých účastníkov bohatý športový a kultúrny program.

Túto akciu finančne podporila Nadácia Ekopolis a spoločnosť Slovnaft, a. s. v rámci programu Dobrý sused.

Program o 10. hodine otvoria príhovormi starosta m. č. Ružinov Martin Chren, prezidentka Nadácie Výskum Rakoviny Margita Klobušická a patrónka kampane, paralympijská športovkyňa Veronika Vadovičová.

Celý program pod taktovkou známeho a obľúbeného moderátora Richarda Vrableca sa bude niesť v zábavnom duchu. Začne sa rozhýbaním telesných schránok pod taktovou cvičiteľky zumby pani Martiny Valčekovej. Kultúrny program sa začne vystúpením populárnej vokálnej skupiny Close Harmony Friends. Na pódiu nemôže chýbať Ružinovčan, slovenský Bocelli, nevidiaci tenorista Maroš Bango. Podporiť nás prídu aj jedindeční sólisti Veľkého zboru donských kozákov, ako aj vyborná Hudba Ministerstva vnútra SR. Dych divákom bude vyrážať majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš pri skokoch na bicykli cez prekážky umelé aj ľudské!

Symbolické jazdy na počesť paralympijského víťaza v cyklistike, onkologického pacienta Radovana Kaufmana sú pripravené v dvoch variantoch. Na tzv. “malej” jazde na chodníkoch Parku očakávame najmä deti na rôznych kolieskových približovadlách (kolobežky, odrážadlá, trojkolky, atď.), ale aj rodičov s kočíkmi, našich telesne postihnutých spoluobčanov na vozíkoch, atď.

Veľká jazda pod záštitou Mestskej polície Bratislava, okresné veliteľstvo BA II povedie ulicami Ružinova v dĺžke cca 15 km. Kolesá sa budú krútiť pohodlným tempom, nebudú to preteky. Ďakujeme priateľom z Cyklokoalície a ďalších cyklo-organizácií za výbornú spoluprácu pri organizovaní “veľkej” jazdy.

Charitatívnym partnerom kampane je Nadácia Výskum Rakoviny a cieľom finančnej zbierky, je zakúpenie lasera v hodnote 30 tisíc eur na cielenú izoláciu nádorových buniek pacientov. Pôjde o nadstavbové rozšírenie výkonného prietokového cytometra, dôležitého prístroja, ktorý pomáha pri rozpoznaní a charakterizácii nádorových buniek v rôznych typoch krvných nádorov, zlepšuje diagnostiku a tým aj liečbu pacienta. Zaregistrovanou zbierkovou aktivitou je aj predaj propagačných materiálov s logom kampane (tričká, šiltovky, batohy, lietajúce taniere), ale aj skvelé 2CD Veľkého zboru donských kozákov Spev pre život, ktorý nahrávku venoval Nadácii Výskum Rakoviny.

Osem dobrovoľníčok na zabezpečenie zbierky v rámci Týždňa dobrovoľníctva nám sprostredkovalo Bratislavské dobrovoľnícke centrum.

Ďakujeme za podporu a do videnia v Ružinove!!!


V Ružinove sa vyzbieralo spolu: 840 €!
Ďakujeme za podporu a tešíme sa na Vás už v túto sobotu, 25. septembra, vo Vysokej pri Morave.