Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Komentované prechádzky priblížia príbeh demonštrácie z novembra 1989

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Komentovaná prechádzka Bratislavou sa začne pri Nežnej električke N89, ktorá je od začiatku septembra odstavená na Jesenského ulici pri historickej budove SND.

Bratislava 9. septembra (TASR) – V uliciach bratislavského Starého Mesta sa v stredu bude konať prvá zo septembrových komentovaných prechádzok s účastníkmi nepovolenej demonštrácie slovenských študentov zo 16. novembra 1989. TASR o tom informoval jeden z organizátorov podujatia Milan Novotný.

Komentovaná prechádzka Bratislavou sa začne pri „Nežnej električke N89“, ktorá je od začiatku septembra odstavená na Jesenského ulici pri historickej budove SND. Účastníci a organizátori nepovolenej demonštrácie spred 30 rokov záujemcov prevedú ulicami Starého Mesta až k pamätnej tabuli na budove Univerzity Komenského.

„Stretneme sa vždy v stredu o 17.00 h, počas prechádzky porozprávame príbeh prípravy a priebehu demonštrácie zo 16. novembra 1989, ale aj nasledujúcich dní, ktoré odštartovali zmeny v politickom a spoločenskom živote,“ približuje Novotný.

Podujatie, ktoré je sprievodným programom k výstave N89 – Cesta k slobode, sa uskutoční každú septembrovú stredu a je pre všetkých záujemcov zadarmo.