Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Koncert Očami srdca

Natalia Sklarenko a generálny duchovný Ekumenickej pastoračnej služby pri ozbrojených silách SR a ozbrojených zboroch SR plukovník ThDr. Marian Bodolló Foto: Ars ante portas

Charitatívny koncert pre deti v Bosne a Hercegovine.

Bratislava 20. februára (OTS) - Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách a ozbrojených zboroch SR v spolupráci s Vojenskou podpornou nadáciou a o. z. Ars ante portas organizuje ďalší charitatívny koncert Očami srdca v stredu 26. februára 2020 o 18.00 hod. v Dvorane VŠMU na Zochovej ulici 1 (starý rozhlas).

Účinkuje: Natalia Sklarenko (Bielorusko) – klavír
Program: Peter Iljič Čajkovskij, Franz Liszt
Vstup voľný
Organizátor kladie do pozornosti dobrovoľný príspevok na podporu detí, ktoré sú odkázané na pomoc iných. Ide o žiakov základných škôl v miestach pôsobenia Ozbrojených síl SR v Bosne a Hercegovine.
Rezervácie: jan@juras.sk, 0905 716 851, www.juras.sk

Podrobnejšie informácie
Program koncertu:
Peter Iľjič Čajkovskij
Cyklus Ročné obdobia op. 37a
Január Pri krbe
Február Fašiangy

Peter Iľjič Čajkovskij
Koncertná suita z baletu Luskáčik
1. Intermezzo (Jedľový les v zime)
2. Kráľovná cukroviniek
3. Andante maestoso (Pas De Deux)

Franz Liszt
Sonata h-moll


Natalia Sklarenko sa narodila vo Vitebsku v Bielorusku, v rodisku známych umelcov vrátane maliara Marca Chagalla. Pod vedením slávneho bieloruského klaviristu, profesora Igora Olovnikova, žiaka Fliera a Voskresenského absolvovala Konzervatórium v Minsku, Bieloruskú akadémiu hudby a postgraduálne štúdium. Po ukončení štúdií dostala titul Master of Arts a stala sa sólistkou Minskej filharmónie (Minsk Regional Philharmonic Society), kde vystupovala v sólových koncertoch. V súčasnosti žije na Slovensku.

Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v ozbrojených silách SR a ozbrojených zboroch SR (EPS) sa hneď po svojom vzniku (2006) snažilo zapájať vojakov i policajtov do charitatívnych aktivít a tým rozvíjať ich „ľudský potenciál“ – cnosti, ako spolupatričnosť a obetavosť. V priebehu nasledujúcich rokov využilo tiež svoju jedinečnú možnosť byť styčnou organizáciou medzi silovými rezortmi nášho štátu a vojakmi OS SR, ktorí pôsobia v zahraničných misiách medzinárodného krízového managementu a zefektívniť ich „humanitárny rozmer“. Organizovaním a koordináciou distribúcie pomoci sme pomohli obyvateľom, najmä ich deťom, v Afganistane, Kosove, Bosne a Hercegovine, Srbsku i Ukrajine. Humanitárnu pomoc sprevádzajú duchovní EPS až na miesta ich určenia a tak konkrétnym spôsobom v praktickej rovine potvrdzujú duchovné zameranie svojho poslania, ktoré spočíva v prejavovaní milosrdenstva a lásky k trpiacim ľuďom.
Jednou z foriem získavania finančných prostriedkov na charitatívne ciele je organizovanie koncertov excelentnej klavírnej interpretky pani Natalie Sklarenko, pôvodom z Bieloruska.