Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Starosta Vrakune vytiahol do boja proti neprispôsobivým občanom

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vo Vrakuni momentálne žije vyše 19.000 obyvateľov a komplexne nie je pokladaná za bezpečnú a pokojnú bratislavskú mestskú časť.

Bratislava 20. júna (TASR) - Starosta Vrakune Martin Kuruc najnovšie vytiahol do boja proti bezdomovcom a narkomanom, keď sa v týchto dňoch na jeho pokyn začali demontovať kontroverzné stánky s občerstvením a lavičky pri Zdravotnom stredisku na Bebravskej ulici, kde dlhé roky sužovali neprispôsobivé osoby život slušným obyvateľom.

"Naším zámerom je riešenie neakceptovateľnej bezpečnostnej situácie v okolí strediska Bebravská. V prvej fáze sme odstránili prvé dva stánky a v tejto aktivite budeme pokračovať. Cieľom je úplné vyčistenie priestoru od všetkých stánkov. Komplikáciou v tomto smere sú nevysporiadané zmluvné vzťahy pochádzajúce z minulosti," uviedol pre TASR Kuruc. Taktiež kategoricky vylúčil povolenie akýchkoľvek nových prevádzok v tomto priestore.

"Priestor monitorujeme prostredníctvom kamier a požiadali sme o významne zvýšenú aktivitu aj mestskú políciu. Navýšením počtu mestských policajtov, po nástupe nového vedenia, došlo v tomto smere k zlepšeniu," spresnil Kuruc. Ďalším opatrením bude, podľa jeho slov, trvale odstránenie lavičiek, ktoré neslúžili svojmu účelu, ale našli "uplatnenie" ako odkladiská, respektíve ležoviská ľudí bez domova. Tretím krokom bude revitalizácia zelene.

Kuruc podľa svojho vyjadrenia, nebude tolerovať spôsob života neprispôsobivej menšiny, ktorá svojím správaním obťažuje dlhé roky slušných obyvateľov Vrakune. "Vo Vrakuni žije drvivá väčšina veľmi slušných ľudí, ktorí dlhodobo museli znášať móresy a nálady malej skupiny neprispôsobivých spoluobčanov. Urobím všetko preto, aby toto raz a navždy skončilo. Odstránenie stánkov je len prvým krokom. V tomto smere budem mimoriadne neústupný," zdôraznil.

V minulosti stovky až tisícky občanov neúspešne spisovali petície a obracali sa na predchádzajúcu starostku, aby katastrofálnu situáciu v parčíku pri stredisku, kde doslova "vegetovali" desiatky podgurážených bezdomovcov a narkomanov, riešila. V tejto lokalite zaznamenáva mestská a štátna polícia ročne desiatky až stovky výjazdov a takisto aj Záchranné zdravotnícke služby.

Vo Vrakuni momentálne žije vyše 19.000 obyvateľov a komplexne nie je pokladaná za bezpečnú a pokojnú bratislavskú mestskú časť.