Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Lamač nelákajú príjmy z dane za hracie automaty

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bratislavský Lamač vyjadruje svoj nesúhlasný postoj k umiestňovaniu hracích automatov v mestskej časti aj prostredníctvom miestnych daní.

Bratislava 23. januára (TASR) - Bratislavský Lamač vyjadruje svoj nesúhlasný postoj k umiestňovaniu hracích automatov v mestskej časti aj prostredníctvom miestnych daní. V rámci daňových príjmov tvorí táto časť miestnych daní minimálne percento daňových príjmov.

"Plánovanie i plnenie tejto položky je na úrovni do 400 eur," skonkretizovala prednostka lamačského úradu Michaela Kövári Mrázová. Celkové daňové príjmy mestskej časti predstavujú pritom za rok 2014 čiastku približne 1.370.000 eur, miestne dane, v rámci ktorých mestská časť vyberá daň za psa, daň za užívanie verejných priestorov i daň za výherné i nevýherné hracie automaty, tvorili sumu 13.400 eur.

"Pre starostu i poslancov mestskej časti nie je prioritou vidina finančných ziskov, ktoré sa dajú takýmto spôsobom získať do kasy mestskej časti, ale skôr ochrana občanov voči nástrahám, ktoré takéto zariadenia môžu doniesť, ako je závislosť, negatívne následky na občana i rodinu," vysvetlila prednostka Lamača.

"Preto sa v rámci svojich kompetencií snažia v centre mestskej časti zamedziť umiestňovaniu subjektov, ktorých predmetom podnikania je prevádzkovanie týchto zariadení," uviedla.

Pripomenula v tejto súvislosti podporu petície občanov proti zriadeniu herne v centre Lamača v roku 2012.