Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Letné kino na mestskej pláži uvedie aj klasiku Vtedy na Západe

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Turanovič

Dnes si tak môžu Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta oddýchnuť pri ďalšom filme z dielne autorov tohto veľkého diváckeho hitu.

Bratislava 10. augusta (TASR) - V roku 2013 zaznamenal rekordnú návštevnosť v letnom kine na Magio pláži v Bratislave film Nedotknuteľný režisérskej dvojice Olivier Nakache a Eric Toledano. Dnes si tam môžu Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta oddýchnuť pri ďalšom filme z dielne autorov tohto veľkého diváckeho hitu. V programe kina na mestskej pláži figuruje titul Samba (2014).

Utorkový večer (11.8.) bude patriť legendárnej filmovej klasike Vtedy na Západe (1968). Film kultového režiséra Sergia Leoneho, s nezabudnuteľnou hudbou Ennia Morriconeho a s hereckými hviezdami ako Henry Fonda, Charles Bronson či Claudia Cardinale je považovaný za najlepší western všetkých čias a tiež za jeden z najlepších filmov v dejinách kinematografie vôbec.

Kultový filmový titul pripravili dramaturgovia aj na stredu 12. augusta. Diváci sa môžu tešiť na snímku Vrchni, prchni! (1980). Film, ktorý patrí medzi najlepšie československé komédie, nakrútil podľa scenára Zdeňka Svěráka Ladislav Smoljak. "Ani po 35 rokoch od svojho vzniku nestratila šarm a originálny humor a možnosť vidieť ju na filmovom plátne nemajú diváci často," hovorí Ľubica Orechovská, koordinátorka projektu Bažant Kinematograf. Jeho stála scéna na bratislavskej pláži uzavrie svoj predposledný filmový týždeň vo štvrtok (13.8.) animovanou komédiou Ja, zloduch (2010).

Kočovné retroautobusy Bažant Kinematograf aktuálne premietajú v Handlovej (7.-10.8.) a Poprade (10.-14.8.). V najbližších dňoch navštívia Kremnicu (11.-14.8.) a v dňoch 15. až 19. augusta Banskú Bystricu a Prešov.

Na všetky projekcie je vstup voľný, začínajú sa krátko po zotmení okolo 21.00. Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra.