Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

MALACKY: Na MsÚ menili pracovný čas,úradníci budú ľahšie zastihnuteľní

Kaštieľ, Malacky Foto: Facebook

Cieľom úpravy je podľa primátora Malaciek Juraja Říhu (nezávislý) to, aby úrad viac vyšiel v ústrety občanom.

Bratislava 18. marca (TASR) - Mestský úrad (MsÚ) v Malackách oddnes pristúpil k zmene pracovného času svojich zamestnancov. Cieľom úpravy je podľa primátora Malaciek Juraja Říhu (nezávislý) to, aby úrad viac vyšiel v ústrety občanom.

Říha pre TASR vysvetlil, že doteraz mali zamestnanci MsÚ voliteľný začiatok pracovného času od 06.00 h do 8.00 h, čo im umožňovalo opustiť pracovisko už o 14.00 h. "Často sa tak stávalo, že občan úradníka po 14.00 h nezastihol, čo som považoval za neprijateľné," uviedol Říha. "Preto som inicioval zmenu pracovného poriadku s vysvetlením, že mestský úrad tu musí byť pre občanov," dodal.

Po novom bude s výnimkou letných mesiacov júl a august voliteľný pracovný čas len od 7.30 h do 8.00 h. Úradníci tak budú k dispozícii občanom v pondelok, utorok a štvrtok minimálne do 15.30 h až 16.00 h v závislosti od toho, ako ráno prídu do práce. V stredu bude základný pracovný čas pre všetkých do 17.00 h bez výnimky a v piatok zostáva pracovná doba nezmenená do 14.00 h.

So zmenou najprv nesúhlasili odborári, napokon ju však podporili.

Úradné hodiny klientskej kancelárie MsÚ zostávajú nezmenené, v pondelok, utorok a štvrtok sú od 08.00 do 15.30 h, v stredu od 08.00 do 17.00 h a v piatok od 08.00 do 13.00 h.

Nové vedenie mesta plánuje v súvislosti s tohtoročnou reorganizáciou mestského úradu spracovať úplne nový pracovný poriadok a tiež systém odmeňovania zamestnancov.