Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Mesto hľadá šéfa Metropolitného inštitútu Bratislavy

Bratislava, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Samospráva verí, že pozícia môže byť zaujímavá pre záujemcov zo Slovenska, ako aj z cudziny a so skúsenosťami zo zahraničia.

Bratislava 12. januára (TASR) - Mesto Bratislava hľadá riaditeľa príspevkovej organizácie Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB), ktorý bude viesť kreatívny tím ľudí. Samospráva verí, že pozícia môže byť zaujímavá pre záujemcov zo Slovenska, ako aj z cudziny a so skúsenosťami zo zahraničia. TASR tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

"Úspešný kandidát by mal rozvíjať a riadiť prácu inštitútu v oblasti prípravy a tvorby územnoplánovacích podkladov a územnoplánovacích dokumentov, zabezpečiť pokračovanie nasadeného trendu v oblasti organizovania urbanistických a architektonických súťaží, rovnako ako zabezpečiť rozvoj participácie a participačných aktivít mesta pri tvorbe a rekonštrukcii verejného priestoru," priblížila hovorkyňa. Zastrešiť by podľa mesta mal aj práce na príprave strategického dokumentu Plán Bratislava 2030 a iných koncepčných a strategických dokumentov. Záujemcovia sa môžu do výberového konania prihlásiť do 8. februára.

MIB je koncepčným inštitútom v oblasti architektúry, územného plánovania, participácie a strategického plánovania. Zámerom inštitútu je priniesť do mestských zadaní, pri obnove námestí, ulíc, parkov či budov vo vlastníctve mesta, kvalitnú architektúru a funkčné riešenia odzrkadľujúce potreby mesta a jeho obyvateľov.