Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Mesto vykoná prieskum kritického územia svahu nad Devínskou cestou

Devínska Kobyla Foto: TASR

Zosuv hlavné mesto prekrylo, aby neprichádzalo k jeho premočeniu, v lokalite nad zosuvom umiestnilo vrecia s pieskom na odklonenie stekajúcej vody do miesta zosuvu.

Bratislava 28. januára (TASR) - Hlavné mesto zrealizuje prieskum kritického územia svahu, ktorého časť sa ešte koncom minulého roka zosunula na Devínsku cestu. Pre TASR to uviedol hovorca Bratislavy Peter Bubla. V súvislosti so zosuvom svahu vyhlásilo mesto 18. januára mimoriadnu situáciu.

"Počas 30 dní prebehne prieskum kritického územia, následne mesto podnikne ďalšie kroky. Verejnosť bude informovať," skonštatoval Bubla s tým, že boli vykonané opatrenia na zamedzenie ďalšiemu prípadnému zosuvu.

K zosuvu časti svahu došlo ešte vlani medzi sviatkami. Podľa magistrátu to mohlo byť v nadväznosti na nadpriemerné zrážky počas decembra. Vyhlásenie mimoriadnej situácie umožní mestu operatívnejšie a efektívnejšie vykonať potrebné opatrenia a práce na to, aby sa predišlo prípadnému ďalšiemu zosuvu.

Zosuv hlavné mesto prekrylo, aby neprichádzalo k jeho premočeniu, v lokalite nad zosuvom umiestnilo vrecia s pieskom na odklonenie stekajúcej vody do miesta zosuvu. Pod svahom osadilo betónové zvodidlá tak, aby zosuv nepokračoval a bola zabezpečená prejazdnosť komunikácie.