Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislava

Mestská polícia prednášala v októbri seniorom o bezpečnosti v doprave

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Mestskí policajti upozorňovali prevažne na povinnosti chodcov, napríklad na povinnosť byť za zníženej viditeľnosti vybavený reflexnými prvkami.

Bratislava 5. novembra (TASR) – Bratislavská mestská polícia sa v októbri, ktorý je Mesiacom úcty k starším, venovala preventívnym prednáškam pre seniorov. Navštívila viaceré zariadenia pre nich, jej príslušníci tu diskutovali celkovo s 250 dôchodcami.

Dôvodom návštev bol podľa hovorkyne Ľubomíry Miklovičovej fakt, že seniori patria k zraniteľným účastníkom cestnej premávky. „Preto bolo naším hlavným cieľom vysvetliť im zásady bezpečného správania sa,“ ozrejmila.

Mestskí policajti upozorňovali prevažne na povinnosti chodcov, napríklad na povinnosť byť za zníženej viditeľnosti vybavený reflexnými prvkami. Klientom zariadení sociálnych služieb vysvetľovali taktiež, ako bezpečne prechádzať cez cestu, ale aj to, že chodec je povinný umožniť električke plynulý prejazd.

Seniorom policajti v závere prednášok rozdávali reflexné pásiky. V preventívnych prednáškach bude Mestská polícia Hlavného mesta SR Bratislavy pre veľký záujem pokračovať aj v novembri. Miklovičová vysvetlila, že aj takto chcú prispievať k bezpečnosti Bratislavčanov.