Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Miesto prvého vicestarostu Petržalky ostáva stále neobsadené

Na archívnej snímke starosta Petržalky Ján Hrčka. Foto: TASR/Marko Erd

Lýdia Ovečková odišla z postu prvej vicestarostky po 2,5 roku vo funkcii. Rozhodnutie podľa vlastných slov prijala z osobných dôvodov, podľa nej však nesúvisí s najbližšími komunálnymi voľbami.

Bratislava 1. mája (TASR) – Pozícia prvého vicestarostu v bratislavskej Petržalke zostáva stále neobsadená. Starosta Ján Hrčka si totiž zatiaľ náhradu za Lýdiu Ovečkovú, ktorá sa v apríli vzdala funkcie jeho zástupkyne, nevybral. Šéf miestnej samosprávy však výber dôkladne a zodpovedne zvažuje.

"Pozícia nového vicestarostu či vicestarostky Petržalky po odchode Lýdie Ovečkovej nie je zatiaľ obsadená. Starosta dôkladne a zodpovedne zvažuje výber, no vzhľadom na mnohé pracovné povinnosti sa ešte nerozhodol," uviedla pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Informovať chce však čo najskôr, ako sa rozhodne.

Lýdia Ovečková odišla z postu prvej vicestarostky po 2,5 roku vo funkcii. Rozhodnutie podľa vlastných slov prijala z osobných dôvodov, podľa nej však nesúvisí s najbližšími komunálnymi voľbami. Naďalej zostáva petržalskou miestnou poslankyňou i poslankyňou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Venovať sa chce agende a rozvoju oblastí, na ktoré sa sústredila doteraz. "Oblasti školstva, práci s mládežou, oblasti kultúry, športu, ihriskám a športoviskám, verejným priestorom, práci pre komunity, seniorom, oblasti zdravotníctva, ale aj ďalším," uviedla Ovečková.

Starosta má ešte jednu zástupkyňu Janu Hrehorovú.