Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

MsP v Bratislave vlani zaradila do výkonu služby 13 nových policajtov

Ilustračná fotografia Foto: TASR - Jozef Ďurník

V súčasnosti slúži v uliciach hlavného mesta 261 mestských policajtov.

Bratislava 7. januára (TASR) – V priebehu roka 2014 prijala Mestská polícia (MsP) v Bratislave do svojich radov 13 nových členov. Počet mestských policajtov, ktorí slúžia v uliciach hlavného mesta je v súčasnosti 261. Podľa náčelníčky MsP Zuzany Zajacovej je to polovica stavu, ktorý by Bratislava potrebovala.

"Optimálny stav počíta s 500 príslušníkmi MsP, ktorí by v Bratislave strážili verejný poriadok," uviedla Zajacová. Priznala, že o prácu v mestskej polícii je slabý záujem. "Vzhľadom na charakter a náročnosť práce očakávajú záujemcovia najmä lepšie platové podmienky," skonštatovala. Platy príslušníkom mestskej polície určuje zákon o odmene zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. "Nástupný plat mestského policajta v Bratislave sa pohybuje zhruba v rozmedzí 450-560 eur," informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Zvýšiť počet policajtov v bratislavských uliciach považuje za jednu z priorít aj nový primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. "Uvedomujeme si, ako to v súčasnosti je, že každý si povie, že za tie prachy to robiť nebudem a to musíme zmeniť," povedal Nesrovnal. Podľa jeho slov bude musieť Bratislava nájsť peniaze vo svojom rozpočte. "Odrezať z niečoho, čo nepotrebujeme, alebo čo potrebujeme menej a pridať tam, kde to potrebujeme," poznamenal. Ako zdôraznil, hodnota polície nie je iba v práci, ktorú policajti vykonávajú, ale aj v tom, že posilňujú dôveru v systém, v ktorom platia pravidlá.