Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

NEBEZPEČNÝ NÁLEZ: Muž mal nájsť na chate krabicu s muníciou

Nájdená munícia. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Po prevzatí vecí bolo zistené, že v krabici priviezol vojenskú výbušku V10, štyri osvetľovacie rakety a sedem kusov nábojov rôzneho druhu, konštatuje polícia.

Bratislava/Stupava 2. júna (TASR) - Na polícii v Stupave odovzdal 46-ročný muž krabicu s viacerými kusmi munície, ktoré mal nájsť na záhradnej chate svojej priateľky. Vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhane vo veci trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Po prevzatí vecí bolo zistené, že v krabici priviezol vojenskú výbušku V10, štyri osvetľovacie rakety a sedem kusov nábojov rôzneho druhu," konštatuje polícia. Pyrotechnické stopy boli podľa nej zaistené a budú prevezené pyrotechnikom na znalecké skúmanie.

Polícia v tejto súvislosti dôrazne vyzýva verejnosť, aby v žiadnom prípade nemanipulovala s nájdenou muníciou či neznámymi pyrotechnickými predmetmi, pri ktorých je podozrenie, že ide o nebezpečný predmet. V takom prípade odporúča oznámiť nález na linke 158.