Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Bratislava

V Slovenskom národnom archíve sa bude konať deň otvorených dverí

Na snímke budova Slovenského národného archívu. Foto: TASR Dano Veselský

Exkurziou budú sprevádzať pracovníci archívu, ktorí poskytnú odborný výklad a odpovedia na všetky otázky, vysvetlil Neumann.

Bratislava 14. júna (TASR) - Slovenský národný archív bude organizovať pre školy a verejnosť Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok (14. 6.) a v sobotu (15. 6.). TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann.

V priestoroch archívu zorganizovali na piatok podľa Neumanna exkurzie pre žiakov siedmeho až deviateho ročníka základných škôl a študentov stredných škôl. Akcia bude pre študentov od 8.30 do 13.00 h.

Deň otvorených dverí pre verejnosť sa v sobotu uskutoční od 9.00 do 17.00 h. "Počas prehliadky si budú môcť návštevníci pozrieť ukážky zaujímavých archívnych dokumentov z rôznych období dejín Slovenska a tiež ukážky vzácnych tlačí z fondov knižnice Slovenského národného archívu," povedal hovorca. Dodal, že návštevníci sa budú môcť oboznámiť s prácou odborníkov v reštaurátorských dielňach a procesom digitalizácie archívnych dokumentov. Taktiež bude sprístupnený aj archívny depot.

Exkurziou budú sprevádzať pracovníci archívu, ktorí poskytnú odborný výklad a odpovedia na všetky otázky, vysvetlil Neumann.