Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Na bratislavskej hlavnej stanici vyčíňal opitý ozbrojený muž

Na snímke Hlavná stanica v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Muža odzbrojila policajná hliadka, ktorá bola v blízkosti železničnej stanice.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Na bratislavskej hlavnej stanici v pondelok (14. 9.) večer vyčíňal ozbrojený opitý muž. Pracovníkovi SBS sa vyhrážal zabitím. Muža odzbrojila policajná hliadka, ktorá bola v blízkosti železničnej stanice. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Pretože počas hliadkovania policajti započuli krik zo vstupnej haly hlavnej stanice, presunuli sa na miesto preveriť, čo sa stalo. "V priestoroch haly spozorovali muža, ktorý držal v každej ruke útočné nože, smeroval nimi na pracovníka SBS a vyhrážal sa mu zabitím. Pracovník SBS muža vyzýval, aby nože odložil a od konania upustil, muž na výzvy nereagoval," opísal situáciu Szeiff.

Muž nereagoval ani na výzvy polície. V konaní pokračoval ďalej. Keďže podľa polície hrozilo bezprostredné ohrozenie života a zdravia osôb, policajti vykonali v súlade so zákonom služobný zákrok a mužovi nože z rúk vyrazili. Následne muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. Pri prehliadke mu našli ďalší nôž. V dychu mu namerali 3,4 promile alkoholu. K zraneniu iných osôb nedošlo, muž mal na rukách odreniny, no lekárske ošetrenie odmietol.

Vyvodením možnej trestnoprávnej zodpovednosti v súvislosti s konaním 69-ročného muža sa v súčasnosti zaoberajú policajti odboru železničnej polície v Bratislave.