Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

Na Bratislavskom hrade sa začali štvrtým rokom vianočné trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

Najmenší návštevníci si budú môcť vyskúšať kurz výroby ozdôb zo šúpolia, kurz maľovania na sklo i tlačenie ozdôb na 3D tlačiarni.

Bratislava 30. novembra (TASR) – Na Bratislavskom hrade sa začali štvrtým rokom vianočné trhy, ktoré organizuje Národná rada (NR) SR rozsvietením vianočného stromčeka pred budovou parlamentu. Súčasťou programu je aj charitatívna zbierka teplého oblečenia pre ľudí v núdzi a zbierka obojkov pre zvieratá v útulkoch. TASR o tom informovali z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.

„Veľmi ma teší, že sa z adventu na hrade stala pre ľudí už akási milá predvianočná tradícia. Aj touto cestou sa nám podarilo oživiť areál dominanty nášho hlavného mesta a priblížiť ho všetkým ľuďom,“ zdôraznil predseda NR SR Andrej Danko (SNS).

Stánky s jedlom, vianočným sortimentom a suvenírmi nájdu návštevníci na Západnej terase hradu. Počas trvania trhov sa môžu Bratislavčania tešiť aj na sprievodný hudobný program. Už v sobotu zahrá cimbalová skupina z Orešanského regiónu, ktorú v nedeľu (1. 12.) vystrieda Komorný zbor Cirkevného konzervatória v Hradnej kaplnke o 15.00 h.

Charitatívny aspekt podujatia sa naplní počas víkendu 14. - 15. decembra, keď sa bude pri hrade konať zbierka perín, diek, starých obojkov, prípadne aj ďalších vecí, ktoré potešia zvieratá v útulkoch. Počas tejto zbierky môžu návštevníci priniesť a venovať ľuďom v núdzi aj oblečenie.

Najmenší návštevníci si budú môcť vyskúšať kurz výroby ozdôb zo šúpolia, kurz maľovania na sklo i tlačenie ozdôb na 3D tlačiarni. Na Západnej terase si zase budú môcť vo Vianočnej čitárni vypočuť príbehy.

Vianočné trhy na Bratislavskom hrade budú trvať do 21. decembra.