Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Na Kolibe vybudujú novú zjazdovú trať pre cyklistov

Les na Kolibe - ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dokončená by mohla byť už o tri mesiace. TASR o tom informoval Juraj Rafajdus z občianskeho združenia Slobodný Bajker.

Bratislava 20. marca (TASR) – Na bratislavskej Kolibe pribudne ďalšia cyklistická zjazdová trať. Dokončená by mohla byť už o tri mesiace. TASR o tom informoval Juraj Rafajdus z občianskeho združenia Slobodný Bajker.

Na Kolibe sa momentálne nachádzajú dve zjazdové trate pre cyklistov. Združenie Slobodný Bajker teraz plánuje vybudovať ďalšiu s názvom Blue trail. „Určená bude najmä pre začiatočníkov, teda pre ľudí, ktorí začínajú s horskou cyklistikou. Chceme, aby si mali možnosť vyskúšať a niečo sa naučiť najprv na ľahšej trati,“ povedal Rafajdus. Zdôraznil však, že nie je možné posadiť päťročné dieťa na bicykel a bez prilby ho spustiť dole. Základná výstroj aj na tejto trati by pre cyklistu mala byť samozrejmosťou.

Podľa Rafajdusa Bikepark na Kolibe každý rok navštívi asi 2500 cyklistov, dobrovoľníci na tratiach ročne odpracujú približne 300 hodín. Po vybudovaní novej trate odhaduje, že návštevnosť by sa mohla zvýšiť zhruba o 40 percent. Finančné náklady odhadol zhruba na 6000 eur.

Tretinou prispel mestský poslanec Tomáš Korček. „Keď sa občianske združenie obrátilo na mňa s týmto projektom, tak som sa rozhodol, že ho podporím sumou 2000 eur zo svojej poslaneckej odmeny. Verím, že projekt bude úspešný a pomôže aj lanovke. Ak bude trať navštevovaná, zvýši sa aj návštevnosť lanovky,“ uviedol.