Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Na Starostovskej džemovačke bude aj Ríbezľový jahoďák

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Starosta Lamača Peter Šramko avizoval, že jeho tím pripravil špecialitu.

Bratislava 20. júna (TASR) - Jedným z ťahákov posledného, tretieho dňa podujatia Gurmán fest Bratislava 2015 bude v nedeľu (21.6.) popoludní Starostovská džemovačka. Do súťaže o najlepší džem sa zapoja tímy starostov Záhorskej Bystrice, Lamača, Rusoviec a Dúbravky.

"Džemy mestských častí možno ochutnať už pred 13.00 h," informovala za organizátorov gurmánskeho podujatia Barbora Žiačiková. Trojčlenné tímy na čele so starostami využijú pri džemoch sezónne ovocie. "Taktiku nemeníme a na džemovačku ideme opäť s naším jahodovým džemom," uviedol starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa, ktorý so svojím tímom vyhral v predchádzajúcich rokoch súťaž trikrát po sebe.

Starosta Lamača Peter Šramko avizoval, že jeho tím pripravil špecialitu. "Budeme mať džem, ktorý sme nazvali Ríbezľový jahoďák," prezradil Šramko. Dúbravka sa zasa chystá preraziť s džemom, ktorý využíva tradičné ovocie pre Dúbravku - čerešne.

Siedmy ročník podujatia Gurmán fest Bratislava sa koná v areáli Závodiska v Petržalke. V priebehu troch dní svoje menu predstaví 26 vybraných reštaurácií z celého Slovenska, variť bude 68 šéfkuchárov z deviatich krajín.