Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Na starostu bratislavského Nového Mesta bude kandidovať aj M. Čupka

Na snímke aktivista, zakladateľ Zelenej hliadky a terajší šéf oddelenia životného prostredia a dopravy na miestnom úrade v Rači Matúš Čupka počas vyhlásenia volebnej koalície - Team Bratislava - SaS - PS o nominácii na starostu v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Za kľúčové Čupka považuje to, aby mala mestská časť vedenie, ktorému na Novom Meste záleží.

Bratislava 24. mája (TASR) - Na starostu bratislavského Nového Mesta bude v tohtoročných komunálnych voľbách opäť kandidovať aj aktivista, zakladateľ Zelenej hliadky a terajší šéf oddelenia životného prostredia a dopravy na miestnom úrade v Rači Matúš Čupka. Svoju kandidatúru ohlásil v utorok na tlačovej besede. Čupka je spoločným kandidátom mestskej strany Team Bratislava, parlamentnej SaS a mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS).

"Mrzí ma, že Nové Mesto stagnuje. Tým, že ako vedúci oddelenia vidím, čo všetko dokážem zmeniť z tejto pozície momentálne v Rači, tak si neviem predstaviť, aké množstvo pozitívnych zmien by som dokázal ako starosta Nového Mesta," skonštatoval Čupka, podľa ktorého potrebuje mestská časť po 12 rokoch nové, motivované a odhodlané vedenie.

Za kľúčové považuje to, aby mala mestská časť vedenie, ktorému na Novom Meste záleží. Za jednu z najdôležitejších otázok považuje bezpečnosť či naštartovanie prác na úprave verejných priestorov. Veľké "resty" vidí aj v oblasti dopravy, ale aj kapacít škôl a škôlok. Pozornosť treba podľa neho venovať i práci so zeleňou v súvislosti so zmenou klímy. Intenzívne sa chce venovať aj stavebnému úradu, mestskej časti podľa neho totiž chýba identita.

V nasledujúcom období ho čaká diskusia s občanmi. "Som zvedavý na ich podnety a predstavy, čo by nové vedenie Nového Mesta malo riešiť čo najrýchlejšie," poznamenal Čupka. Pri svojej práci chce zároveň nadviazať na svoje doterajšie skúsenosti v komunále, ktorému sa venuje aj napriek neúspechu vo voľbách v roku 2018.

Na starostu Nového Mesta už ohlásil kandidatúru aj novomestský miestny poslanec Andrej Árva. Súčasný šéf novomestskej samosprávy Rudolf Kusý sa zatiaľ k svojej prípadnej opätovnej kandidatúre oficiálne nevyjadril.