Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Bratislava

Na Záhradníckej v Bratislave vyznačia jazdný pruh pre MHD a cyklistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Priemerný interval liniek MHD v úseku počas školského roka v rannej špičke je približne dve minúty 20 sekúnd a v poobednej špičke tri minúty.

Bratislava 9. septembra (TASR) – V Bratislave na Záhradníckej ulici pribudne nový jazdný pruh pre MHD a cyklistov. S jeho vyznačením začne magistrát v noci na utorok (10.9.), a to v pravom jazdnom pruhu ulice v úseku Odborárske námestie – Karadžičova v smere do Ružinova. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

"Z dôvodu prebiehajúcej rekonštrukcie plynovodov na tomto úseku v smere do centra bude v tejto fáze zriadený vyhradený jazdný pruh len v smere do Ružinova," spresnilo mesto. Po ukončení rekonštrukcie bude projekt dokončený vyznačením vyhradeného jazdného pruhu aj v opačnom smere do centra.

Vyhradené jazdné pruhy pre MHD a cyklistov na Záhradníckej ulici majú podľa magistrátu znížiť časové straty trolejbusových liniek 202, 207 a 212. Priemerný interval liniek MHD v úseku počas školského roka v rannej špičke je približne dve minúty 20 sekúnd a v poobednej špičke tri minúty. "Navrhnuté riešenie zároveň umožní jazdu cyklistov pri pravom okraji vozovky, ktorá je bezpečnejšia ako v ľavom pruhu," podotkol magistrát.